Mégsem lesz üvegfödémes kilátó Fonyódon

Mint ahogy arról a CsodalatosBalaton.hu is beszámolt a Magaspart területén, a partról az út fölé nyúló kilátó építését tervezte Fonyód.

Az augusztusi rendkívüli képviselő-testületi ülésen többek között döntöttek a Bartók Béla utcai kilátó projekt kapcsán, amely tartalmazta az üvegfödémes kilátó építését is, ami időközben kikerült a pályázatból.

A projekt révén, melyben Fonyód konzorciumi tagként vesz részt, az alábbi hat tevékenység valósul meg a támogatásból:

  • Sipos-hegyi sétányon kiépítendő kandeláberes térvilágítás
  • Várhegyi kilátó környezetének felújítása, parkoló építése
  • Múzeum melletti épület helyén egy új kiszolgáló  (illem-, vendéglátó- és raktárhelyiségeket magába foglaló) épület építése
  • Szaplonczay sétány felújítása I. szakasz (Múzeumtól a Ripka kútig)
  • Szaplonczay sétány felújítása II. szakasz (Ripka kúttól a Kettős – keresztig)
  • Szabadidőpark/játszótér kialakítása a II. szakaszon belül

A forrás már rendelkezésre áll, és vannak további tervek is, amelyek megvalósításra várnak az érintett területeken.

„Szeretnénk a Kettős-keresztet is felújítani, megvilágítani, a sétányt folytatnánk a közeljövőben magánberuházás keretében megújuló, négycsillagos Sirály szállóig, amivel így a sétány és környezete teljes egészében új arcát mutathatja és el lehet majd sétálni a Bélatelepi strandig. A sétány keleti végén pedig az általános iskola vonalában lévő lejáróig főleg földmunkákkal és környezetrendezéssel újítanánk meg a területet.” – foglalta össze Hidvégi József polgármester.

Jelenleg az önkormányzat azon dolgozik, hogy további forrásokat szerezzen a Szaplonczay sétány teljes körű megújulásához.

A Várhegyi kilátó parkoló építésének, valamint a Sipos hegyi sétány közvilágítás kiépítésének a közbeszerzési eljárása már folyamatban van – olvasható Fonyód honlapján.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!