Levegőbe nyúló üvegkilátó épül Fonyódon

Egy pályázati és egy önerős beruházás révén komoly turisztikai fejlesztések valósulnak meg Fonyódon az elkövetkező hónapokban.

Fonyód marketingje a látványra, a panorámára épül. Több mint 40 ezer ember látogatja meg évente a kilátóinkat – mondta el a CsodalatosBalaton.hu szerkesztőségének Hidvégi József polgármester, akit a fejlesztésekről kérdeztünk.

Pályázat útján bruttó 380 millió forintot nyertünk, melyből a Sipos-hegyi kilátóhoz vezető sétány közvilágítása, a Várhegyi Széplátónál egy parkoló építése, valamint a Szaplonczay sétány megújítása és egy új kilátó megépítése valósul majd meg.

A Várhegyi-kilátónál parkoló épül majd, fotó © CsodalatosBalaton.hu

Az új, üvegkilátó igazán különleges lesz. 

A Magaspart területén a partról az út fölé nyúlik majd, s egyedi panorámában gyönyörködhetünk egyrészt a Balaton felé, másrészt rácsodálkozhatunk a Magaspart szépségeire is.

A kilátó látványterve

A szerződést a napokban írtuk alá, most kezdődik meg az effektív tervezés, engedélyeztetés, közbeszerzés.

Úgy gondolom, hogy ez a folyamat szeptemberre lezárul, s ebben az esetben 2020-ban átadhatjuk a felújított sétányt és az egyedülálló kilátót. A pályázatban foglalt kisebb munkálatok, mint a parkoló megépítése, várhatóan a szezonra már elkészül – mondta Hidvégi József.

A pályázat mellett önerős beruházást is tervez Fonyód, mégpedig a Valkó-kilátó felújítását.

A képviselő-testület költségvetésében elfogadta a Valkó-kilátó önerős felújítását, amelyre tavasszal sor is kerül. Ennek összegét még csak megsaccolni lehet, 10-15 millió forint közötti beruházásról beszélünk, amely a tervezés végeztével derül ki pontosan. A kilátó kő részét 8 millió forintból már felújítottuk, ennek visszaállítására történik meg idén tavasszal, reményeim szerint májusig – közölte Hidvégi József polgármester.

Az összes balatoni kilátó megtekinthető IDE KATTINTVA


Summary
Levegőbe nyúló üvegkilátó épül Fonyódon
Article Name
Levegőbe nyúló üvegkilátó épül Fonyódon
Description
Fonyód kilátó – Nem csak a Balaton elképesztő panorámáját, hanem a fonyódi Magaspartot is megcsodálhatjuk majd Fonyód új üveg kilátójáról.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!