Március 23-án nyitják meg a Húsvéti parkot Balatonlelle szívében

Balatonlellén a húsvéti ünnepkör nem csupán egy alkalom a naptárban, hanem egy közösségi esemény, ahol a város szíve vidám színekben és húsvéti jelképekkel teli díszekkel pompázik.

Az idei évben sem történt másként: szorgos kezek munkájának köszönhetően a város központja egy igazi mesebirodalommá változott, tele húsvéti díszek kavalkádjával.

Húsvéti hagyományok újragondolva

Nem ez az első eset, hogy Balatonlelle közösségi terén egy varázslatos helyszínt alakítanak ki húsvétkor. A város minden alkalommal igazi mágnesként vonzza az érdeklődőket, akik kíváncsian várják, milyen újdonságokkal készülnek az év egyik legjelentősebb ünnepére.

Az önkormányzat és a Művelődési Ház dolgozói, a Helyi Városszépítő Egylet tagjai közösen ötleteltek és dolgoztak azon, hogy húsvét alkalmából Balatonlelle közösségi tere megszépüljön és ünnepi ruhába öltözzön.

A lelkesedés és a közösségi összefogás eredményeként idén is megszületett a balatonlellei Húsvéti park, amely március 23-án, szombaton nyitja meg kapuit.

A parkban sétálva nyuszik, tojások és egyéb húsvéti dekorációk köszöntenek, mintha csak egy mesekönyv lapjaira lépnénk. A Művelődési Központ egyik munkatársa a CsodalatosBalaton.hu portált arról tájékoztatta, hogy a park egyik ékét, a tojásfát összesen nyolcszázhatvanhat darab díszíti, de a szervezők további tojásokat is szívesen fogadnak. A parkban megcsodálhatjuk még a hatalmas tojásokat, melyek közül számos 3D-s, a lampionokat és a nyuszikat.

Különleges meglepetések

Az óvodások és bölcsődések díszei is helyet kaptak a parkban, hozzájárulva ezzel a helyszín különleges atmoszférájához. Emellett Horváth Laci bácsi, a helyi fafaragó klub vezetője minden évben valami újdonsággal készül, idén is egy új faragott nyuszival ajándékozta meg a parkot.

Látogatásra várva

A park várhatóan április 7-ig áll majd a látogatók rendelkezésére, melynek hivatalos átadására március 23-án kerül sor színes programok kíséretében. A park egész nap látogatható, így bármikor betérhetünk egy kis húsvéti hangulatért.

Balatonlelle Húsvéti parkja több, mint egy szépen díszített tér: ez egy közösségi ünnep, ahol mindenki részt vehet a húsvéti örömökben. Az idei évben is remekül sikerült ötvözni a hagyományos húsvéti szimbólumokat a modern, látványos dekorációkkal, így teremtve meg egy varázslatos helyszínt, amely méltó módon ünnepli a tavasz és az újjászületés időszakát.

Jegyvásárlás

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!