Konferencia-központ és kiállítótér épül Balatonfüred központjában

A mintegy kéthektáros fejlesztési terület jelentős részét – a 2017-es vizes világbajnokságra épült – gépkocsi parkoló foglalja el.

Konferencia-központ és kiállítótér épül Balatonfüreden, a Huray utcai parkoló helyén, amelyet a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt. valósít meg 6 373 800 022 forint értékben – az Európai Uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint.

A KÖZTI Zrt. tervei alapján épülő komplexum Balatonfüred központjában épül. A közel kéthektáros fejlesztési terület jelentős részét – jelenleg a 2017-es vizes világbajnokságra épült – gépkocsi parkoló foglalja el. A fennmaradó részeken murvával leszórt parkolófelület és a 71-es út felőli rézsűben cserjékkel, fákkal beültetett zöldterület található.

A tervezett konferencia-központ a Huray utcai beépítési vonalra illeszkedik, főbejárata innen nyílik. Az utca emelkedése miatt – bár a bejárat előtti szint az utcaszinttel megegyezik – az épület északi része fokozatosan a terepszint alá kerül. Itt a szintkülönbséget az utcával és az épülettel párhuzamos lépcsősor egyenlíti ki – olvasható a magyarepitok.hu oldalon.

Látványterv: KÖZTI Zrt.

Az épület megjelenését 3 fő anyag jellemzi: a kő, az üveg és az épület ötödik homlokzataként megjelenő zöldtető.

A két szinten elhelyezett létesítmény flexibilis alaprajzi kialakításával alkalmas többcélú rendezvények, kiállítások – akár párhuzamos – megrendezésére is. Az épület kettős belmagasságú előcsarnoka – lobby-, kiállítási-, vagy bankett térként – többcélúan hasznosítható. Az előcsarnokból nyílik a közel nettó 650 négyzetméteres kiállítótér, melynek mobil leválasztása szintén a többcélú használhatóságot szolgálja. A központ emeleti szintjén szekciótermeket, irodákat és gépészeti helyiségeket helyeznek el.

Látványterv: KÖZTI Zrt.

Az összesen nettó 4886,78 négyzetméteres, kétszintes épületet három nagy, funkciójában elkülöníthető tércsoport alkotja:

  • előcsarnok a hozzá kapcsolódó kiállítóterülettel,
  • a 650 fős plenáris terem,
  • valamint a földszinti és emeleti szekciótermek.

A különböző rendezvények zavartalan lebonyolítását szolgálják az előcsarnok két oldalán elhelyezkedő vizesblokkok, ruhatárak, továbbá a Huray utcai oldalon lévő büfé/cukrászda és jegypénztár, melyek kívülről is megközelíthetők a gyalogos sétány irányából.

Az emeleten 4 szekcióterem kapott helyet, ezek az előcsarnokból lifttel vagy a főlépcsőn keresztül közelíthetők meg. Az egyenként 78 férőhelyes termek az őket elválasztó mobil falakkal összenyithatók, ekkor egy 300 fős nagyteremként használható.

Látványterv: KÖZTI Zrt.

A parkolás az épület alatt, egyszintes parkolóban történik, mely közparkolóként is üzemel, és a 71-es út felől megközelíthető.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!