Keszthelyi Karnevál február 19-én óriássárkánnyal, százlábúval és maskarákkal

2022. február 19-én maskarások lepik el Keszthely belvárosát, ugyanis városi karnevált rendeznek a Balaton parti városban.

Kétség nem férhet hozzá, hogy a térség egyik legkedveltebb és legvidámabb rendezvénye a télűző és tavaszköszöntő keszthelyi karnevál, amelyet több mint két évtizede a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete indított útjára.

Az idén február 19-én huszonegyedik alkalommal rendezik meg a karnevált a bevált forgatókönyv szerint: a maskarások – köztük egyéni és csoportos, intézményi és baráti társaságból alakult csapatok, keszthelyi és vidéki, gyermek és felnőtt jelmezesek – a Festetics-kastélytól a nézelődőkkel zsúfolásig teli sétálóutcán át vonulnak a Fő térre a hercegi pár vezetésével.

A vállalkozó kedvű résztvevők ezernyi ötlet alapján öltik magukra színes és vidám jelmezüket, az igyekvésüket egyébként zsűri is értékeli és a legjobbak díjakat, értékes nyereményeket is kapnak. Ám azok sem maradnak ajándék nélkül, aki nem a legjobbak között végeznek, hiszen minden beöltözött díjat kap.

Néhány fontos információ:

  • A felvonulás idén is előzetes regisztrációhoz kötött, a keszthelyi Tourinform irodában lehet jelentkezni február 18-án estéig.
  • A felvonulókat legkésőbb 13.30-ig várják a Festetics Kastély bejáratánál
  • A színpadon maximum 3 perces műsorra lesz lehetőség a hidegre való tekintettel.
  • Fűtött sátorban gyermekprogramokkal várják a legkisebbeket.
  • A felvonulókat a Fő téren forró ital és farsangi fánk várja.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!