5+1 ok, amiért Húsvétkor is érdemes Keszthelyre látogatni

fotó © keszthely.hu

1. A nyugalom szigete

Ha eleged van a nyüzsgésből, a mindennapok mókuskerekéből, egy séta a Balaton-parton igazi felüdülés lehet. Főleg, ha ez a megújult keszthelyi partszakasz! Bár strandidőre egy picit sem számíthatunk az április eleji napokon, de azért érdemes egy rövidet andalogni a Városi strandon, megtekinteni a Szigetfürdő impozáns épületét, és egy röpke hattyúetetés után kisétálni a Móló végére a kikötőhöz. A felújított sétányon időzünk még el néhány röpke percet, lelkünknek igazi simogatás lesz a Balaton látványa.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

Balatoni Múzeum – fotó © keszthely.hu

2. A múzeumok városa

Túlzás, ha azt mondjuk, hogy minden sarkon egy múzeum áll Keszthelyen, de az biztos: választék van bőven. Ha a Balaton-parti sétán felmerült bennünk néhány kérdés a magyar tengerrel kapcsolatban, akkor a Balatoni Múzeum egyik állandó tárlatán ezekre tuti választ kapunk. Az Aranyhíd című kiállítás ugyanis tizenegy termen keresztül kíséri végig a tó és környékének történetét. Erős idegzetűeknek, gyermekeknek és gyermekes felnőtteknek is van ajánlatunk, hiszen a Vidor Játékmúzeum, a Nosztalgia és Giccs Múzeum, a Horrorárium és Kínzó múzeum megannyi meglepetést, izgalmat nyújt. És ha szeretnénk a kultúrát a gasztronómiával ötvözni, akkor a Marcipán Múzeumot véletlenül se hagyjuk ki, hiszen a hihetetlen marcipán alkotások megcsodálása után mi lehet jobb, mint egy helyben készített sütemény elfogyasztása.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

Festetics-kastély – fotó © Csodalatosbalaton.hu

3. Ha Keszthely, akkor kastély

Hazánk harmadik legnagyobb, de a leglátogatottabb kastélya, annak parkja, és területén található különböző múzeumai egész napra lefoglalják a család apraját és nagyját. Hiszen a főúri életformát bemutató tárlaton kívül elidőzhetünk a Vadászati kiállításon, megtekinthetjük a modellvasút kiállítást, a Hintómúzeumot, és kimaradhatatlan a Pálmaház az egzotikus növényekkel, no és egy séta a parkban, hát az elengedhetetlen! És a park bejáratától csak néhány lépés, és már az Amazon Ház Látogatóközpontban lehetünk, ahol a Főúri utazások, úti kalandok című kiállítás a 19. századi és a 20. század eleji utazási kultúrát és az utazásokhoz kapcsolódó szokásokat mutatja be számos kipróbálható eszköz segítségével.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

keszthely-festetics-gyorgy-szobor1-foter-csodalatosbalaton.hu

Keszthely főtere – fotó © keszthely.hu

4. Történelmi emlékek a város szívében

Keszthely belvárosa, mely az utóbbi években nagy változáson esett át, igazi ötvözete jelennek és múltnak. A sétálóutcán lépdelve gyönyörű barokk és historizáló műemlék házak sora kíséri utunkat a főtérig, ahol valóban időzzünk el egy kicsit! És ha már körbesétáltuk a teret, üljünk le Festetics György mellé a padra egy szelfi erejéig.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

5. Programok Húsvétkor

Gyermekeknek, na és a szüleiknek is kellemes kikapcsolódást jelentenek a keszthelyi húsvéti programok. A Balatoni Múzeumban a néprajzi gyűjtemény féltett hímes tojásai nyújtják a hiteles mintát a díszítési munkához a családi délután folyamán. De programokat szervez a
Balaton Színház is, illetve a Festetics-kastély. A Népviseletes Babamúzeumban festett tojáskeresés lesz a földszinttől, a padlásig. A Majorbéli Húsvéti Pikniken a Georgikon múzeumban lesz nyuszi-simogató, és mindenféle húsvéti gyermekfoglalkozás.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

heviz-utazas-kiallitas-gyogyfurdo-hevizi-to-csodalatosbalaton.hu

Hévíz – fotó © Szeiler Gábor

5+1. Ha Keszthely, akkor Hévíz is

Nem is kérdés, hogy aki Keszthelyre látogat, az Hévízt sem hagyhatja ki! Barangoljunk egy picit a Véderbőben, élvezzük a Hévízi-tó vizét, vagy legalább csodáljuk meg a párába burkolózó felszínét. És ha már Húsvét, akkor szórakozzunk egy picit az április 1-jén kezdődő Húsvéti Vigadalom rendezvényein, ahol kézműves vásár, népi játszótér, és hagyományos húsvéti étkek várhatnak ránk is!

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!