Január 9-től kötelező a maszkviselés a keszthelyi Balaton-parton

Az elmúlt év novemberében döntött arról a kormány, hogy a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein kötelező a maszkviselés, a területek kijelölése pedig a polgármester feladata.

A keszthelyi városvezetés akkor arról határozott, hogy 2020. november 12-től Keszthelyen kötelező maszkot viselni a Városi Piacon, a kültéri közösségi tereken, mint játszótér, kültéri fitnesz park és a kutyasétáltató, buszmegállókban, temetőkben, illetve minden olyan esetben, amikor valahol várakozás, sorban állás történik közterületen (gyógyszertár, bank, posta stb. előtt).

– Tapasztalataink szerint hétvégenként sok látogató érkezik a keszthelyi Balaton-partra, távolabbi településekről is. Annak érdekében, hogy elősegítsük a járvány terjedésének megakadályozását, 2021. január 9. szombat 8 órától kötelező lesz a maszkviselés a keszthelyi Balaton-parton a Csík Ferenc sétány labdarúgó pályától a Helikon Szállóig behatárolt közterületen – tájékoztatta a CsodalatosBalaton.hu szerkesztőségét Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A rendelet a veszélyhelyzet idején minden hétvégére kierjed, péntek 14 órától vasárnap este 20 óráig.

Kivételt képeznek az egyéni sporttevékenységet végzők (futók, kerékpározók, stb.), de a szociális távolság betartása számukra is kötelező.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket Orbán Viktor 2021. január 8-i bejelentése alapján február 1-jéig meghosszabbították.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!