Balatonfured-Napkelte-Tagore-Setany-Vitorlas-Ter-2018oktober-Osz-CsodalatosBalaton-HAJOZASHU-kacsa

Balatoni települések listája, ahol kötelező a maszkviselés

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein a maszkviselés kötelező.

A maszkviselés szabályait nem is olyan régen szigorították, így november 2-tól a hatévesnél fiatalabb gyerekek kivételével mindenkinek kötelező a maszk hordása minden üzlethelyiségben, vendéglátóhelyen, bevásárlóközpontban, zenés-táncos rendezvényen, szórakozóhelyen és a sportrendezvények vendéglátó részein is. Csak arra az időre lehet levenni a maszkot, amíg eszik vagy iszik az ember, illetve ha asztalnál ül. Az előírások szerint a maszkot úgy kell viselni, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein a maszkviselés kötelező.

A területek kijelölése a polgármester feladata.

Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező

A Balaton körzetében Balatonfüred, Keszthely, Siófok, Tapolca és Veszprém lakosságának száma haladja meg a 10 ezer főt, így ezen települések önkormányzatát megkeresve adjuk közzé, hogy milyen döntés született a maszkviseléssel kapcsolatban.

Balatonfüred

Balatonfüreden a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki számára 2020. november 12. reggel 5 órától kötelezővé teszi a szabványos, orrot és szájat elfedő maszk viselését:
• a Vásárcsarnok és környezetében
• a Szakorvosi Rendelőintézet és környezetében
• a Kormányablak és környezetében
• a Városháza és környezetében
• a 2. sz. Postahivatal és környezetében
Részletes utca leírás:
Szent István tér teljes területe – gyalogos sétány a Vásárcsarnok irányába a Vásárcsarnok parkolóig – Vásárcsarnok teljes szabadtéri területe – Protiwinsky köz – Csárda utca a Protiwinsky köztől a Kossuth Lajos utcáig – Kossuth Lajos utca mindkét oldala a Felső közig – az Iskola utcának a Kossuth Lajos utca és Posta épület gyalogos sétánya közötti szakasza – gyalogos sétány az Iskola utca és Szent István tér között.

Keszthely

2020. november 12-től Keszthelyen kötelező maszkot viselni
• a Városi Piacon
• a kültéri közösségi tereken, mint játszótér, kültéri fitnesz park és a kutyasétáltató
• buszmegállókban, temetőkben, illetve minden olyan esetben, amikor valahol várakozás, sorban állás történik közterületen (gyógyszertár, bank, posta stb. előtt).

Siófok

Siófok városvezetése arról döntött, hogy a város főterén, a parkolókban, a játszótereken és a kutyafuttatóban kötelező a maszkviselés.

Tapolca

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttek Tapolcán, hogy a város közterein nem teszik kötelezővé a maszkhasználatot, viszont megfogalmaztak ajánlásokat. Arra kérik a lakosokat, hogy azokon a helyeken, ahol sokan megfordulnak – elsősorban az idősek védelme érdekében – hordják az egyéni védőfelszerelést. Ilyen például az általános iskolák, bölcsőde, az óvodák környéke, a bevásárlóközpontok parkolói, különös tekintettel pedig a piac.

Veszprém

A királynék városában 2020. november 12., csütörtök reggel 5 órától kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése:
• minden buszmegállóban
• a buszpályaudvar teljes területén
• a vasútállomás teljes területén
• a belvárosban
• minden közterületi és közforgalom számára nyitott parkolóban
• a vásárcsarnok területén

Az ország egyre több nagyvárosban kötelező a maszkviselés a település szinte teljes területén, erről ITT olvashatsz.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!