Badacsony Naplemente Dron Felvidek Wunderbarer Ungarn CsodalatosBalaton Kikoto Hajoallomas hajozashu

Gasztroprogramok és jégpályanyitás az ősz utolsó hétvégéjén

Kivételes kulináris élvezetekben lehet részünk az elkövetkező napokban a Balatonnál. De nem csak a gasztronómia kápráztatja el a magyar tengernél tartózkodókat, hanem nívós sportesemények is.

Tekintsük át a programokat:

Gasztrohegy – Halak a hegyen címmel gasztro-hétvégét szerveznek Badacsonyban 2018. november 23 és 25. között. De nem is akármilyen napokat! Hiszen kilenc étterem kínálja majd halas finomságait, így  fogásról fogásra, lépésről lépésre ismerhetjük meg Badacsonyt. S hogy milyen ételekre számíthatunk? Annyit elárulhatunk, hogy a legharapósabb halak kerülnek terítékre: menyhal, harcsa, sügér, tokhal, természetesen mind a Balaton vízgyűjtő területéről. S mindezekhez zamatos, vulkanikus borokból kortyolhatunk a három nap során.


Vadat és halat, s mi jó falat. Szem-szájnak ingere – írja Arany János. Bár nem gondoljuk, hogy ez az idézet volt a hétvégi gasztro-rendezvények ötletadója, de a tény az tény: míg Badacsonyban a hal, addig Balatonfüreden a vad kap főszerepet, és biztosan állíthatjuk, hogy szemünknek és szánknak is kényeztető perceket nyújt.

Erre biztosíték az a tíz kiváló balatoni étterem, melyek egy-két fogással mutatják be, hogy a környékbeli alapanyagokból milyen mennyei étkek készülhetnek, és a balatoni hegyek levei miként passzolnak ezekhez a menükhöz. A 2018. november 24-25-i Füred Gastron pompás koncertek is lesznek, vétek kihagyni ezt a rendezvényt!


Az utóbbi évek téli Balatonja nem kényeztette el a korcsolyázás szerelmeseit. Így nem csoda, hogy a jég imádók már visszaszámolnak,  és alig várják, hogy 2018. november 24-én ismét megnyissa kapuit a jégpálya a balatonlellei BL Yacht Clubban. Az előkészületek megtörténtek, s mint minden évben, idén is programok kísérik a rendezvényt.


A konyhaművészet mellett a sport kedvelőit is elkényezteti a balatoni régió november utolsó hétvégéjén.

Tanúhegyek nyomában néven a 2018. évi rövidtávú terepfutóbajnokság utolsó fordulójára, illetve teljesítménytúrára kerül sor november 24-én Badacsonytomajon. A különböző távoktól függően 6, 3, illetve 1 tanúhegyet lehet majd meghódítani, s közben rácsodálkozni a pazar balatoni panorámára.


A Balaton Maraton és Félmaraton 15 éves fennállása alatt napsütésben, hóesésben, viharos szélben is szelték már a maraton és félmaraton távját a futók Siófokon, és senkit sem riasztott vissza az időjárás viszontagsága. Sőt! A rendezvény nagyszerűségét mutatja, hogy a meghirdetett távok döntő többségére már nem is lehet nevezni a létszámlimitek elérése miatt. Talán ezen nem is kell csodálkozni, hiszen a szervezés perfekt, a pálya csodálatos, a hangulat minden évben fantasztikus! Ha az idei nevezésről véletlenül lecsúsztál, drukkolni azért ér a sportolóknak!

Summary
Gasztroprogramok és jégpályanyitás az ősz utolsó hétvégéjén
Article Name
Gasztroprogramok és jégpályanyitás az ősz utolsó hétvégéjén
Description
Új és több éves hagyományokkal bíró programok sorát ajánlja november végére a Balaton, így sem éhezni, sem unatkozni nem lehet a nagy tó partján.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!