Balatonfured-Napkelte-Tagore-Setany-Vitorlas-Ter-2018oktober-Osz-CsodalatosBalaton-HAJOZASHU-kacsa

Füred Gastro – gasztronómiai csúcsrendezvény Balatonfüreden

Vadételek és a hozzájuk ajánlott balatoni borok kapják a főszerepet a balatonfüredi Vitorlás téren felállított 350 négyzetméteres rendezvénysátrakban 2018. november utolsó hétvégéjén az első alkalommal megrendezésre kerülő gasztro-fesztiválon.

Hagyományteremtő szándékkal 2018. november 24-én indul a Füred Gastro, melyen a pompás étel és italkínálat mellett zenei csemegékkel is készülnek a szervezők: a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, a Pannon Gasztronómiai Akadémia, a Mol Nagyon Balaton, illetve a Rizling Generáció.

A régió tíz kiváló étterme mutatkozik be 1-2 fogással, melyek egyen áron kóstolhatók majd meg.

Az ételekhez zamatos, ízben harmonizáló borokat kínálnak, s az édesszájúak sem maradnak gyönyör nélkül, hiszen két helyi cukrászda is ajánlja majd termékét.


A résztvevő szolgáltatók sorában találjuk a balatonszemesi Kistücsök éttermet is, melynek tulajdonosát, Csapody Balázst kérdeztük a fesztivállal kapcsolatban.

Csapody Balázs: Több szempontból is fontosnak tartom a Füred Gastro rendezvényt. Egyrészt maga a helyszín miatt, hiszen a Balatonnak egy olyan emblematikus településén, Balatonfüreden rendezik meg, amely a balatoni turizmus egyik fellegvára lett, nagyon élénk kulturális élettel. Ehhez szeretné ez a program a gasztrokultúrát társítani.

Másrészt egy olyan alapanyag, a vadhús kerül terítékre a hétvégén, ami erősen kötődik a balatoni régióhoz. Az ősz végén, a tél elején erre a szezonális és regionális alapanyagra fókuszálunk. A Balatonnál kiváló vadászterületek vannak, és nagyon jó minőségű vadhús kapható, így erre a kissé elhanyagolt alapanyagra hívjuk majd fel a figyelmet – emelte kis az étteremtulajdonos.

Kérdésünkre, hogy hogyan látja a szezonon kívüli balatoni vendégforgalmat Csapody Balázs nagyon pozitívan válaszolt:

Csapody Balázs: Évről évre erős fejlődést érzek, egyre többen, akik eddig a nyári oldalát ismerték csak a Balatonnak, visszatérnek ősszel és télen is, mikor jókat lehet sétálni, kirándulni, élvezni a Balaton speciális mikroklímáját és hangulatát, amelyhez hozzátartoznak a Balaton ízei is, akár borokban, akár az ételekben.

A Kistücsök étterem a Füred Gastrora az egyik kedvenc alapanyagával, a vadkacsával készül főételként: vadkacsamellet készítenek, céklás fehértahonyával, valamint kóstolhatunk egy izgalmas szarvasmáj pástétomot zölddióval és sütőtökkel.

A Füred Gastron a Kistücsök mellett a Sparhelt Bistro, a Márga Bisztró, a Paletta Bisztró, a Söptei Étterem, a Neked Főztem, a Konyhám, a Kalóz Bisztró, a Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem főzi be magát a szívünkbe.

A kulináris élvezeteken kívül már szombat délelőttől elsőrendű programok színesítik a fesztivált.

A rendezvény első napján óriásbábos utcaszínház várja az érdeklődőket, fellép a Füred Dixie, a Holló muzsikások, lesz Waldeck koncert és fellép a Deladap csapata is. Vasárnap a Budapest Bár ad koncertet és Huzella Péter bordalos műsora várja a fesztiválozókat.

A Füred Gastro fizetős rendezvény:

  • Szombati belépő: 3500 forint, balatonfüredi állandó lakcímmel rendelkezőknek 2500 forint.
  • Vasárnapi belépő: 3000 forint, balatonfüredi állandó lakcímmel rendelkezőknek 2500 forint.
  • 6 éves kor alatt a belépés ingyenes
  • Jegyvásárlás IDE KATTINTVA

A napijeggyel lehet belépni a fűtött rendezvénysátrakba, vele jár egy kóstolópohár, valamint tartalmazza a színpadi rendezvények illetve a koncertek megtekintését.

A részletes program a képre kattintva olvasható:

Summary
Gasztronómiai csúcsrendezvény Balatonfüreden Füred Gatro
Article Name
Gasztronómiai csúcsrendezvény Balatonfüreden Füred Gatro
Description
Füred Gastro Balatonfüred 2018 – 2018. november 24-től két napon át a balatoni régió kiváló éttermei, borászatai röpítik az érdeklődőket az élvezetek csúcsára a Füred Gastro rendezvényen.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!