Festetics-kastély: tematikus napok, különleges élmények

A nyár minden napjára jut valami különlegesség, valami bizsergető élmény a keszthelyi Festetics-kastélyban.

A keszthelyi Festetics-kastély nem csak a hat állandó kiállításával, lenyűgöző parkjával, hanem kivételes programjaival is elbűvöli a látogatókat.

Július 5-től augusztus 29-ig tematikus programokkal várja az érdeklődőket Magyarország leglátogatottabb kastélya, azaz minden nap más topik köré szerveződnek a rendezvények.

Hétfő – Állati nap

A hét első napján a Vadászati kiállításra és Madárparkba  kedvezményes áron válthatóak a belépők, az utóbbiban 11 órától szakmai vezetéssel egybekötött közös etetést is rendeznek.

Kedd – Happy Hours

A keddi napok a parki sétákról szólnak. Az első időpont 11 óra, majd kora délután, pontosan 13 órakor egy szokatlan tárlatvezetés indul, hiszen nem a kiállító termekben, hanem a parkban tudhatunk meg érdekességeket a kastélyról.

Szerda – Helikoni Éjszakák

Szerda esténként élőzenével fűszerezett múltidéző kastélylátogatásra invitálják az érdeklődőket, melyet egy komolyzenei koncert és fényjáték tesz még izgalmasabbá.

Csütörtök – Családi nap

A csütörtök a családoké: 10 órakor családi meseóra kezdődik, vele párhuzamosan pedig keresőjáték várja a kicsiket és nagyobbakat 16 óráig.

Péntek – Lovas nap

Pénteken a lovak kapják a főszerepet: 15 órától 18 óráig lovas bemutatók kápráztatják el az érdeklődőket.

Szombat – Városi séták

A 17 órakor induló városi kultúrtörténeti sétákon igazi kuriózumokról hallhatunk, sőt lehull a lepel néhány titokról is, melyek a Festetics-családhoz, illetve Keszthelyhez kötődnek.

Vasárnap – A fények és a mozgás bűvöletében

Már a tematikus nap címe is izgalmas, hát még a tartalma. Szakmai vezetéssel, előadásokkal fűszerezett nap a vasárnap, amely a közlekedésről szól. 11 órakor a Történelmi modellvasút kiállításán ismerhetjük meg az ikonikus mozdonyokat, 14 órától betekintést nyerünk a járművek birodalmába a Főúri utazások, úti kalandok kiállításon, 16-tól pedig a Festetics-hintók történetéről tudhatunk meg többet a Hintókiállításon.

A tematikus napok programjai ingyenesek mindazoknak, akik megváltották belépőjüket a Helikon Kastélymúzeum tárlataira.

Nézd ÉLŐben webkameránkon a keszthelyi Festetics-kastélyt.

 

 

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!