Izgalmas programok a keszthelyi Festetics-kastély tematikus napjain

Minden nap más és más tematika alapján tudhatunk meg többet a Festetics-családról és a keszthelyi főúri rezidenciáról.

A Magyarország ősszel is vár kampányhoz csatlakozva ismét tematikus napokat rendez a Helikon Kastélymúzeum. 2020. november 30-ig minden nap más topik köré szerveződnek a programok, minden napra jut valami különlegesség, valami bizsergető élmény.

A keddi napok a parki sétákról szólnak.

Az első időpont 11 óra, majd kora délután, pontosan 14 órakor egy szokatlan tárlatvezetés indul, hiszen nem a kiállító termekben, hanem a parkban tudhatunk meg érdekességeket a kastélyról.

A szerda a könyvmolyok napja.

11 órakor egy rendhagyó előadás kezdődik a kastély egyedülálló könyvtárában, melynek keretében különleges köteteket is bemutatnak, és kedvezményes könyvvásárt is tartanak: a Helikon Kastélymúzeum saját kiadványai 20 % kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Különlegességeket ajánl a csütörtök.

A tematikus nap neve – Múzeum extra – is sokat sejtet. Ezen a napon exkluzív helyszínekkel bővül a kastélylátogatás, megnyílik az úrilak északi szárnyának kapuja.

Állati nap – ezt a nevet kapta a péntek.

11 órától közös etetés zajlik a Madárparkban, a Vadászati kiállítás 10-től délután ötig Mi-micsoda totóval várja az érdeklődőket, ahol családi jegyet nyerhetnek a szerencsések.

A szombat a családoké.

10-től keresőjátékon, 11 és 14 órakor családi tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők, amely regisztrációhoz kötött.

A közlekedés napjává kiáltották ki a vasárnapot.

A hét zárásaként három kiállítás – Történelmi modellvasút kiállítás, Főúri utazások, úti kalandok és a Hintókiállítás – kettő áráért látogatható.

A tematikus napok programjai ingyenesek mindazoknak, akik megváltották belépőjüket a Helikon Kastélymúzeum tárlataira.

Nézd ÉLŐben webkameránkon a keszthelyi Festetics-kastélyt.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!