Festetics-kastély: őszi tematikus napok a híres keszthelyi úrilakban

A Festetics-család ódon kastélya igazi turistalátványosság.

Mesébe illő parkja, állandó és időszaki kiállításai, évszázadok történetéről regélő falai mágnesként vonzzák az érdeklődőket, így nem csoda, hogy hazánk leglátogatottabb kastélya a keszthelyi.

A sok szépség már önmagában is elegendő élményt nyújtana, de ezt tovább tetézik az őszi tematikus napok, mikor is minden nap más topik köré szerveződnek a programok, minden napra jut valami különlegesség, valami bizsergető kaland.

Ha kedd, akkor parki séta

11 órakor egy szokatlan tárlatvezetés indul, hiszen nem a kiállító termekben, hanem a parkban tudhatunk meg érdekességeket a kastélyról. Az előbbi, illetve a 13 órakor kezdődő parki séta kiindulópontja az előkerti szökőkút.

Szerda a könyvmolyoknak

11 órakor egy rendhagyó előadás kezdődik a kastély egyedülálló könyvtárában, melynek keretében különleges köteteket is bemutatnak, és kedvezményes könyvvásárt is tartanak.

fotó: Helikon Kastélymúzeum

Csütörtök extrákkal

A tematikus nap neve – Múzeum extra – is sokat sejtet. Ezen a napon exkluzív helyszínekkel bővül a kastélylátogatás, megnyílik az úrilak északi szárnyának kapuja, bekukkanthatunk a Velencei tükörterembe, a báltermekbe, a lakosztályokba.

fotó: Helikon Kastélymúzeum

Pénteki kalandozás

14 órakor épületbejárás kezdődik, melyen a pincétől a padlásig barangolhatunk olyan helyeken is, melyeket eddig még nem láthattunk.

Szombat a fények és a mozgás bűvöletében

Délután kettőtől szakmai tárlatvezetés segítségével ismerhetjük meg a Modellvasút kiállítás ikonikus járműveit.

fotó: Helikon Kastélymúzeum

Vasárnap, a családok napja

11 és 14 órakor az enteriőrkiállítás csodái között halad a családi tárlatvezetés, 10 és délután négy között pedig keresőjáték várja a kicsiket és nagyokat a híres Festetics-kastélyban.

A tematikus napok programjai ingyenesek mindazoknak, akik megváltották belépőjüket a Helikon Kastélymúzeum tárlataira.

Nézd ÉLŐben webkameránkon a keszthelyi Festetics-kastélyt.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!