Egyedi módon jut be a fény a szeptemberben átadásra kerülő Berek Világa Látogatóközpontba

A házban egy kiállítóteret alakítanak ki, amely időszakos és állandó kiállításoknak ad otthont, valamint gyerekfoglalkoztató és irodák is helyet kapnak.

Ahogy arról a CsodalatosBalaton.hu is beszámolt, 2020 májusában Fonyód mellett, Ordacsehi térségében elkezdődött a Berek Világa Látogatóközpont bemutatóhely építése, melyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság valósít meg.

A csaknem 30 ezer négyzetméteres telken egy 350 négyzetméter alapterületű épület készül el, amely a Nagyberekbe érkező turisták fogadóhelyeként fog szolgálni.

A munkálatok 50%-os készültségnél tartanak, várhatóan 2021 szeptember végén adják át az épületet.

fotó: MagyarÉpítők

Jelenleg az épület tetőszerkezetén dolgoznak, valamint a homlokzati hőszigetelés kivitelezésén, emellett az elektromos és gépészeti alapszereléseket végzik. A következő munkafázis a cserépfedés, a földszinti aljzatbeton, valamint a ragasztott gerendás födémszerkezet készítése lesz, majd a gipszkarton válaszfalak kialakításai kerülnek sorra – mondta el Rajkai Géza projektvezető a magyarepitok.hu oldalnak.

A látogatóközpont a Balaton déli partjára jellemző gabonatároló gazdasági épületek, így a kukoricagórék hangulatát idézi meg. További érdekességként a projektvezető elmondta, a talajviszonyok miatt az épület alapozása 28 darab, 2,7 méter mély és 1,15 méter átmérőjű kútalappal készült.

Különleges módon jut be a fény az épületbe: a padlásszint rácsos fatartó-szerkezeti elemeinek ritkított deszka burkolatán keresztül kap majd természetes megvilágítást.

fotó: MagyarÉpítők

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!