A Balatoni Horgászrend változásai 2018-tól

A legfontosabb változás a balin kiemelt védelme, emellett bővül a kirívónak minősített szabályszegések köre is.

6 új ponttal bővül, és 2 pontban módosul a Balatoni Horgászrend 2018-tól, de ezek többsége csak kisebb változást jelent. Ahogy a korábbi években már megszokhattuk, a Balatoni Horgász Konferencián mutatta be a jövő évi horgászrend tervezett módosításait a Balaton körül érintett horgász szervezetek képviselőinek és a sajtó munkatársainak a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. Az esemény 2017. 11. 04-én zajlott Balatonfüreden és már negyedik alkalommal rendezték meg.

Az ismertetett tervezetre idén is lehetőség volt a helyszínen szóban reagálni, valamint a konferencia után a kidolgozott javaslatokat megküldte az összes Balaton-parti horgász egyesületnek és a megyei horgász szövetségeknek levél formában véleményezésre a Balatoni Halgazdálkodási Zrt.

A horgász-szervezetek vezetői a horgászrendi módosítási terveket egyhangúan elfogadták. A jegyrendszerben tervezett módosítások kapcsán jött több észrevétel, amelyeket igyekeztek figyelembe venni, így halgazdálkodás szakemberei szerint mindenki elégedett lehet a kompromisszumos megoldásokkal.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a 2018. évi horgászrend szövege, a változásokat pirossal jelöltük.

Balatoni Horgászrend 2018

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!