Balatonfoldvari-Hajozastorteneti-Latogatokozpont-Muzeum-Kilato-Dron-Legifoto-HAJOZASHU CsodalatosBalaton

Balatonföldváron olcsóbb lesz nyaralni 2018-ban

Hét év óta folyamatosan erősödik és egyre stabilabb Balatonföldvár helyi gazdasága, ezért az üdülőváros képviselő-testülete úgy döntött: első lépésben az állandó lakosokat, de a nyaralókat is érintő adókat mérsékeli.

A kommunális adó 2018. január 1-jétől a jelenlegi évi 20 000-ről 15 000-re, 2019. január 1-jétől pedig 10 000 forintra csökken, idegenforgalmi adóként személyenként és éjszakánként 420 helyett 400 forintot kell fizetni – tájékoztatta a Magyar Időket Holovits Huba balatonföldvári polgármester.

A népszerű és a főszezonban is csendes üdülőhely első embere a sikeres gazdálkodási teljesítménnyel indokolja, hogy a város jelentős pénzmaradvánnyal, több mint 230 milliós megtakarítással zárja az évet. Növekedett az önkormányzati vagyon, javult a működési felhalmozás aránya, és a múlt évinél jelentősen több vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi és magánszálláshelyek.

A gazdasági élet élénkülése kedvezően hatott a külső befektetői aktivitásra is, úgy számolunk, hogy az elkövetkező három évben kizárólag magántőkéből kétszáz apartmanlakás épül a városban.

A Klub Balaton elkészültével, a BAHART-kikötő és a városközpont fejlesztése révén pedig nemcsak a turisztikai infrastruktúra bővül, hanem a szolgáltatások minősége is magasabb színvonalú lesz – ígéri Holovits Huba.

A Balatonföldváron eltöltött vendégéjszakák száma a múlt évinél tizenegy százalékkal volt magasabb, az idén bevezetett, kezdetben némi ellenállásba ütköző fizetős parkolórendszerből és a strandbelépőkből együttesen 45 millió forint folyt be az önkormányzathoz.

A 2016-os turisztikai szezon kezdetekor átadott, a tó vízszintje fölé 70 méterre magasodó Hajózástörténeti Látogatóközpont, Kiállítás és Kilátó továbbra is Földvár és az üdülőkörzet egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. A város nyugati kapujában kiépült és látogatók tízezreit vonzó létesítmény egész évben várja az érdeklődőket. (magyaridok.hu)

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!