A szőlőhegyről nyíló mesés balatoni panoráma Balatonkeresztúr és Balatonberény között

2017-ben, a jeles magyar író-filozófusról nevezték el azt a szőlőhegyen átvezető túrautat, amely összeköti Balatonberényt és Balatonkeresztúrt.

Számtalan szebbnél-szebb helye van a Csodálatos Balatonnak, de minden elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy ezek egyike a Hamvas Béla túraút, amely a Bokros-hegyen vezet át.

A túraút 2 útvonalat, egy kék és egy piros jelzésűt foglal magába, mindkettő Balatonkeresztúrt és Balatonberényt köti össze. Mi a kék jelzésűt választottuk, ahonnan lélegzetelállító balatoni látkép tárul a szemünk elé.

A Bokros-hegy keleti lejtői Balatonkeresztúrhoz, nyugati lejtői Balatonberényhez tartoznak

Az egész hegyet behálózó földutak mentén egymást érik a helybéliek pincéi, megművelt földjei.

A rendezett szőlőültetvények, az apró és nagyobbacska présházak idilli képet festenek, melyhez leírhatatlan balatoni panoráma társul.

Előttünk a tanúhegyek: a Badacsony, a Tóti-hegy, a Gulács

Rálátunk Szigligetre, a Balaton nyugati medencéjére, s a végtelennek tűnő Balatonra.

A sétaút végig jelölve van, eltévedni képtelenség. Igazi családi program is lehet, hiszen nincsenek veszélyes, nehezen járható részek, kényelmetlen emelkedők, vagy épp lejtők. A nyári-őszi időszakban biztos nagyobb forgalomra kell számítani, de a mai nap egy lélekkel sem találkoztunk a megtett 8 kilométer alatt.

A cikkben szereplő fotók 2020. február 19-én készültek, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!