8 piknikező helyszín Keszthelytől Balatonakarattyáig

Olyan helyeket kerestünk a Csodálatos Balaton partján, ahol a fokozatosság elvét szem előtt tartva egy piknikezéssel egybekötött szabadtéri játékkal mozgathatjuk át a testünket, s az autónkkal a közelben parkolhatunk, a fotókat még a járvány előtt készítettük ezért nem zöldek a növények, ezt nézzétek el nekünk.

 

Keszthely

Keszthely déli részén ideális piknikező helyre akadtunk. A parkoló és a Balaton közötti füves területen nemcsak a pokrócunk fér el, de előkerülhet az autó csomagtartójából a pöttyös labda, vagy a tollas ütő is. Megpihenhetünk a tájba illő fa-kiülőn is míg a messzibe tekintve ámulunk a balatoni panorámán. Akár közvetlen a Balaton partjára is letelepedhetünk

Fonyód

Egy családi délután a fonyódligeti Árpád parton igazi feltöltődés. A több mint egy kilométeres rekortánnal borított futópálya alkalmat ad egy kis versengésre, s míg majszoljuk a nagymama almás pitéjét belefeledkezhetünk a balatoni tanúhegyek látványába.

Balatonboglár

A  Vejtey-sétány dupla platánsora nemcsak nyáron vonzó. Balatonboglár talán legszebb része kiváló helyszíne egy tavaszi piknikezésnek: egy kis séta, vagy a 100 éves platánok közötti bújócskázás után jól esik megpihenni és falatozni.

Balatonszemes

A Balatont kísérő Berzsenyi utca végén, a szabadstrandok után álltunk meg Subarunkkal, és élveztük a cirógató tavaszi napsugarakat. A kocogáson és a sétán kívül nagyobb területet igénylő sportolásra nem volt lehetőségünk, de a pokrócunknak pont elég helyet találtunk, és örök élmény marad az ott elkortyolt kávé és a gyönyörködés a csodálatos Balatonban.

Balatonföldvár

Nem véletlen, hogy 2014-ben Somogyország kincse elismerést kapott a balatonföldvári Kvassay-sétány.  A több mint egy kilométer hosszú sétaút bármely pontja kiváló piknikező hely, sőt, a bevitt kalóriákat a platánfák szegélyezte sétányon egy intenzívebb ritmusú gyaloglással még le is tudjuk dolgozni.

Zamárdi

A Margó Ede sétány megannyi nyári program helyszíne a strandolástól a gasztro-rendezvényeken át a fesztiválokig. Éljünk a csodás természeti környezettel tavasszal is, hiszen kitűnő helyszínt nyújt egy piknikezéshez, legyünk akár egyedül, vagy a család apraja-nagyjával.

Siófok

A siófoki Aranyparton pokrócunkat leterítve csemegézhetünk a piknikkosarunkból! A nyáron nyüzsgő üdülőhely csendesebb arcát mutatva igazi lelki feltöltődést nyújt.

Balatonakarattya

Kutatások bizonyítják, hogy ha a lelkünk beteg, a testünk is az. Lelki problémák esetén receptre kellene felírni a balatonakarattyai magaspartot! Lenyűgöző környezet, tiszta levegő, ámulatba ejtő panoráma, szabad tér egy kis testmozgáshoz, padok és füves terület a pokrócunknak, hát kell ennél több egy balatoni piknikhez?

Az utazáshoz használt Subaru Forester e-BOXER gépkocsit a Subaru magyarországi vezérképviselete, az Emil Frey Import Kft. biztosította stábunknak.

Tudjon meg többet az autóról a www.subaru.hu weboldalon.

 

 

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!