10+ télűző, farsangi program a Balatonnál

A farsang az elmélyülésről és a csendességről szóló adventi időszakot követi, és a nagyböjtöt előzi meg, 2022-ben január 6-tól március 1-ig tart.

A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül. A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén a farsang farka. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is.

Több balatoni településen is rendeznek mulatságokat, gasztronómiai programokat farsang alkalmával, ezek között válogattunk.

Balatonfüred

Balatonlelle

Balatonőszöd

Hévíz

Keszthely

Szántód

Tihany

Zalakaros

Zamárdi

Zánka

A farsangi programokon kívül további érdekes rendezvények is várják a Balatonnál tartózkodókat. Hévízen, az Egregyi Múzeumban tárlat mutatja be a római hadsereg történetét, Balatonalmádiban február 26-án, az Almádiak Napján főzőverseny, gasztronómiai ínyencségek, családi  programok, koncertek szórakoztatják a látogatókat.

Balatonfüreden, a Magyar Széppróza Napja alkalmával a hazai kortárs szerzők kerülnek a figyelem központjába, míg Keszthelyen a hegy leve, a Magyar borok mustrája rendezvényen.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!