Bezárt a nagyvázsonyi Kinizsi-vár, kezdődnek a felújítási munkák

Várhatóan 2021. év végén már új pompájában és új attrakciókkal várja látogatóit a Kinizsi-vár.

A beruházás célja Nagyvázsony emblematikus épületének, a Kinizsi-várnak a rehabilitációja, a nyújtott turisztikai szolgáltatások körének bővítése, 21. századi igényeknek és trendeknek megfelelő, komplex szolgáltatást nyújtó turisztikai attrakció kialakítása.

A tervezett átalakítás a belső tereket, a tetőteret és az épület főhomlokzatát érinti. A vár egyik kuriózuma a Hangharang lesz.

A Nyugati és az Északi Palota épületének, valamint a Belső kaputorony falainak magasításával az egykori épületek földszinti terei rekonstruálásra kerülnek, az emeleti helyiségei építészeti részletekkel és térrekonstrukciós elemekkel visszaidézhetőek.

Az újonnan kialakított terekben megelevenednek a várat, vár urát és úrnőjét övező legendák a legmodernebb multimédiás eszközök segítségével.

A Belső udvart övező épületszárnyak emeleti helyiségeit a visszaépített árkádíves loggián keresztül lehet majd megközelíteni.

A vár a munkálatok befejezéséig zárva tart, nem látogatható. A vár és udvara munkaterület, ezért a felújítási idő alatt a várudvaron tartózkodni vagy átsétálni tilos.

 

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!