Hévíz a második legnépszerűbb hazai fürdőhelyszín

fotó © Termál Online

A NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos reprezentatív kutatás eredményei alapján a hazai fürdőzés helyszínei széles körben ismertek, és a vendégéjszakák növekvő száma is alátámasztja, hogy

fürdővárosaink a belföldi turizmus kiemelt célpontjai.

A magyarországi termálvizes fürdőhelyek nemcsak a külföldi, hanem a belföldi vendégek körében is nagyon népszerűek, amit jól mutat, hogy az ilyen különleges adottságokkal rendelkező városok rendre a vendégéjszakák számát összesítő statisztikák élén szerepelnek.

Az országos reprezentatív kutatásban arra keresték a választ, hogy a magyarok mely hazai fürdőhelyeinket tartják a legnépszerűbbnek.

TOP 3: Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő

A TOP 10 legnépszerűbb termálvizes hazai fürdőhely
1. Hajdúszoboszló
2. Hévíz
3. Bükfürdő
4. Gyula
5. Zalakaros
6. Egerszalók
7. Harkány
8. Miskolctapolca
9. Budapest
10. Sárvár

HOTELEK.HU – FOGLALJ SZÁLLÁST ONLINE

A kutatás eredményeit alátámasztják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által a belföldi vendégéjszakák száma alapján közzétett városrangsort is (Budapestet nem számítva, amely a termálvizes adottságai mellett más szempontok alapján is a turisták kiemelt célpontja).

A KSH 2017-es adataiból ugyanakkor az látszik, hogy a külföldi vendégéjszakákat tekintve a Top 3 sorrendje Hévíz, Bükfürdő és Hajdúszoboszló.

A kutatásból az is kiderült, hogy  a termálfürdőzés a fiatalok és a középkorúak körében is népszerű, ami szintén igazolja, hogy a hazai fürdővárosok hosszú távon is a belföldi turizmus kiemelt célpontjai lesznek.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!