A Balaton Mindenkie Siofok Divinus Jacht Vitorlaskikoto Lazar Janos HAJOZASHU

A kormány szándéka szerint a Balaton mindenkié

Siófok, fotó © CsodálatosBalaton.hu

Lázár János a kormány részéről tett két vállalást a Balatonnal kapcsolatban, miután az MSZP-s Harangozó Gábor a siófoki jachtkikötőről kérdezte.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a kormány tervei szerint kedden benyújtja az Országgyűlésnek három törvény összefoglalását, a budapesti agglomerációra vonatkozó területrendezési elképzelések, a Balaton-törvény, és az Országos Területrendezési terv egy törvénybe foglalását.

Elmondta: 500 partnerrel egyeztettek az elmúlt időszakban, a javaslat a bürokráciacsökkentés érdekében az eljárásokat, az alaptérképekhez való hozzáférést digitalizálja.

Hangsúlyozta: a kormány szándéka szerint a Balaton mindenkié, a törvénynek az lesz a célja, hogy visszaszorítsa azokat a törekvéseket, ahol a személyes üzleti szempontok felülírják a közösség szempontjait.

A kemping kemping marad, a Balaton part mindenki számára hozzáférhető marad, ebben semmiféle negatív változás nem lesz – jelentette ki.

A képviselő kérdésére, hogy az említett beruházás most van engedélyezés alatt a veszprémi kormányhivatal előtt, Lázár János ígéretet tett arra, hogy megkeresi a kormányhivatal vezetőjét, és intézkedik annak érdekében, hogy a közcél érvényesüljön, de azt is jelezte, a konkrét ügyet miniszterként nem befolyásolhatja.

Nemrég derült ki, hogy egy 99 férőhelyes magánjachtkikötő épülhet a siófok-szabadifürdői szabadstrand helyére. A helyiek szerint így veszélybe kerül az egyik utolsó érintetetlen partszakasz, ahova ráadásul a szegények járnak fürdeni.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!