Play-Jegzajlas-Naplemente-Timelapse-Siofok-Obszervatorium-CsodalatosBalaton-Hajozashu

Látványos timelapse VIDEÓ a balatoni jégzajlásról

Az elmúlt napok szeles időjárásának köszönhetően látványos formációk alakultak ki a Balatonnál mind a vízen, mind az égen.

Február 11-én hétfőn jégzajlást, kedden a felhőátvonulásokhoz kapcsolódó hó- és hódarazáporokat örökített meg az Országos Meteorológiai Szolgálat a Balatonnál.

Vasárnapról hétfőre virradóan egy hidegfront vonult át felettünk, melynek hatására a Balatonnál is szelesre fordult az időjárás.

Hétfőn is már kellemetlenül szeles időben volt részünk. A videón látszik, hogy míg a magasban északias áramlással nagy sebességgel vonulnak a felhők, addig felszínközelben a délelőtt folyamán még délnyugati áramlás dominált. Ekkor a szél a part közelében felhalmozódott, tördezett jeget északkeleti irányba sodorta. A kora délutáni órákban az alacsonyabb szinteken is északnyugatira fordult az áramlás. Ezzel egyidejűleg a jégtáblák kis időre megtorpantak, majd a szél a déli part fele kezdte torlasztani, tömöríteni őket, miközben azok aprózódni kezdtek.

Summary
Látványos timelapse VIDEÓ a balatoni jégzajlásról
Article Name
Látványos timelapse VIDEÓ a balatoni jégzajlásról
Description
2019. február 11-én jégzajlást, kedden a felhőátvonulásokhoz kapcsolódó hó- és hódarazáporokat örökített meg a Meteorológiai Szolgálat a Balatonnál. 
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!