Újra kölcsönözhetők a HeBi kerékpárok Hévízen

Annak érdekében, hogy gyorsítsák az egyedülálló Hévízi-tó városában a távolabbi helyekre való eljutást, újra kölcsönözhetők a HeBi kerékpárok.

De mi is az a Hebi? A HeBi egy kerékpáros kölcsönző rendszer, amely egy egyedi azonosítóval ellátott plasztikkártyával használható. A kártya tulajdonosát egy időben, egy kerékpár kikölcsönzésére jogosítja fel. A kártya a város Tourinform irodájában 1000 Ft kaució ellenében szerezhető be, tölthető fel. Egy felhasználó maximum 3 kártyát birtokolhat.

A kerékpárok Hévíz város közigazgatási határain belül használhatóak, helyzetük a GPS rendszernek köszönhetően nyomon követhető, ellenőrizhető.

Egyenlegfeltöltés menete a járvány időszakában
A feltöltéshez fontos egy előzetes egyeztetés a Tourinform dolgozóival akár e-mailben vagy telefonon, akik lehetővé teszik a kártyák kiváltását teljesen érintkezés mentesen.

A feltöltendő kártyát az iroda bejárata mellett található postaládába kell elhelyezni, melyet feltöltés után egy új időpontban a Tourinform szeparált előteréből lehet elvinni.

Új kártya kiváltásának folyamata a járvány időszakába:
Telefonon vagy e-mailben kell megbeszélni egy időpontot a Tourinform kollégáival, a kártya kiváltásához szükséges adatokat is telefonon, vagy e-mailben kell megadni.
Egy előre egyeztetett időpontban az iroda előtérébe kihelyezett szerződéseket aláírása után lehet a kártyát eltenni, és a kauciós költséget az erre a célra kihelyezett dobozba elhelyezi.

Kerékpárok használata HeBi kártyával
A kártyával közvetlenül a dokkolónál, a kiválasztott kerékpár mellett tudjuk a kölcsönzést megkezdeni. Használat során érintsük kártyánkat a dokkoló oldalán található HeBi kártya olvasóhoz, ezután egyszeri hang- és villogó fényjelzést kapunk, melynél a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztülvillog, mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg, a zár visszazár. Ha esetleg hibát észlelünk a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.), visszahelyezheti a hibás kerékpárt a dokkolóba. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.

Elővigyázatosan a járvány időszakába
A HEBI kerékpáros rendszer közösségi közlekedési eszköznek minősül. Lehetőség szerint használjon kesztyűt, a kerékpár kormányát használat előtt és után fertőtlenítő kendővel törölje át, a kerékpár kosarába közvetlenül ne helyezze be értékeit, használjon egy eldobható táskát vagy dobozt és abba helyezze el a szállítandó tárgyakat.

Segítség, segélykérés
Használat során felmerülő kérdések, problémák esetén, napközben hívható telefonszám: +36 30 791 1232

A hévízi Tourinform iroda elérhetőségei
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.
Tel.: +36/83/540-131
E-mail: heviz@tourinform.hu

Nyitva tartás:
Hétfő – péntek: 9.00 – 17.00,
Szombat – vasárnap: 10.00 – 15.00

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!