Több százmilliós fejlesztés indul Hévízen

Sajtótájékoztatón ismertette Papp Gábor polgármester a legújabb hévízi projektek részleteit.

Kultúrbarangolás Hévízen

A fejlesztés főhelyszíne az egregyi városrész. A pályázat keretében Kálváriát alakít ki az önkormányzat, az ehhez szükséges tanulmánytervek rendelkezésre állnak, a terület az Árpád-kori templom mellet az egregyi szőlőhegyet köti össze a Zrínyi utcával, itt két ingatlannal rendelkezik az önkormányzat.

A magyar kálváriákra jellemző mértéktartó egyszerűséget kívánják érvényre juttatni, amely az egregyi környezetbe simulva tovább fokozza a városrész vonzerejét is.

A Kálvária alsó részén fedett pihenőhelyet, kerékpár és autóparkolót alakítanak ki, illetve parkosítják a területet. Több helyszínen a városi arculatnak megfelelő egységes információs táblák elhelyezéséről is döntöttek, amelyek az adott helyszínről tartalmaznak információkat, és felhívják a figyelmet a többi helyszínre is, a kapcsolódó interaktív, innovatív bemutatási formákra.

Az  audioguide rendszer fejlesztése is a projekt eleme, amely kiegészül a fogyatékossággal élők, mozgáskorlátozottak közlekedését segítő tartalommal.
A pályázaton bruttó 128 millió forintot nyert el az önkormányzat. A beruházás várhatóan 2020-ban valósul meg.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere

Festetics-sétány megújítása

Az önkormányzat és a közút területén található sétány munkaterület átadása megtörtént. A tényleges munkák várhatóan márciusban kezdődnek.

A felújítás régóta meglévő hiányosságokat old meg, a meglévő nyílt árok zárttá tételével és a járda átalakításával széles sétány alakul ki, mely kapcsolódik a gyógykórház sétányához is.

A sétány arculata a „Boldog békeidők” hangulatát kívánja megidézni, a városban tervezett egységes burkolatok, utcaburkolatok, illetve kandeláberek megépítésével és zöldfelületi megjelenésével.
A sétány fejlesztésével élménnyé válik a világörökség területhez tartozó Hévízi-tó megközelítése.

A szabadtéri attrakciós elemek telepítése révén a fürdőzés előtti és utáni szabadidő minőségi eltöltése válik lehetővé a turisták számára. A 21. századi turisztikai trendeknek megfelelően kidolgozott kiállítási tematika és alkalmazott eszközei a pihenést és a szellemi feltöltődést szolgálja. A kiállítási témajavaslat teljes vertikumában bemutatja a Hévízi-tó páratlan gyógyászati adottságait, a gyógyvíz jellemzőit, illetve a környező láp-és mocsárvilág sajátos élővilágát.
A projekt tervezett befejezése 2020.05.31. Az elnyert támogatás: bruttó 100.225.572 Ft.

Térfigyelő kamerarendszer kiépítése

A város vonzerejét jelentő közbiztonság erősítését célozza Hévíz kamerarendszerének további fejlesztése. Ennek első ütemeként a közeljövőben nettó 72 millió forint értékben 27 helyszínen, 37 kamerát szerelnek fel. Minden városba vezető úton rendszámfelismerő rendszer kap helyet, minden frekventált közösségi téren mozgatható, infravetős kamerák kerülnek ki.

Második ütemben, nettó 8,5 milliós fejlesztéssel további 10 helyszínen 12 kamerát telepítenek majd.

Summary
Több százmilliós fejlesztés indul Hévízen
Article Name
Több százmilliós fejlesztés indul Hévízen
Description
A gyógyturizmus és a kulturális turizmus kapcsolódási pontjainak erősítésére, valamint a Festetics-sétány megújítására nyert pályázatot Hévíz.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!