Ősszel is élményeket nyújt Hévíz és környéke

Érdekességek, melyeket ősszel is érdemes megnézni!

A jelenlegi (2020.09.22.) rendelkezések értelmében a múzeumok változatlanul nyitva vannak, a maszk viselése azonban beltérben itt is kötelező.

Hévízen szeptemberben még látogatható az Egregyi Múzeum 5 éve működő állandó kiállítása, ahol a környékben előkerült leleteket, pénzérméket, római kori oszlopfőket mozaikdarabokat és későbbi kórból származó ékszereket, ötvösmunkákat láthatnak a történelem iránt érdeklődők. A vezetett római legendák nevű hévízi séta során történetek és legendák segítségével telnek meg élettel a kiállított tárgyak.

Keszthelyről amellett, hogy a Balaton fővárosa elmondható, hogy a múzeumok városa is, hiszen a 20 000 fős városban több, mint 20 múzeum van. Kihagyhatatlan program a Festetics-kastély látogatása, illetve a Helikoni Kastélymúzeum további állandó tárlatainak a megtekintése.

A Balatoni Múzeumot 1898-ban a “Balaton kultuszának emelésére” alapították. A multifunkciós kulturális intézmény nem csak egy egyszerű bemutató épület, ahol régi korok emlékei és értékei láthatók. Arra inspirálnak minden látogatót, korosztálytól függetlenül, hogy ne csak passzívan ismerjék meg, de aktívan élvezzék is a kultúrát, a tudományos eredményeket, a hagyományokat, hogy jobban megérthessék a közös múltunkat, önmagukat és a világot.

keszthely-balatoni-muzeum-kiallitas-latvanytar, visualguide-csodalatosbalaton.hu

A keszthelyi Georgikon major 1972 óta a Magyar Mezőgazdasági Múzeum része, és az ország jelentős emlékhelyei között tartják számon. A régi gazdasági épületekben ma agrártörténeti tárgyakkal gazdagon berendezett kiállítások és gyűjtemények láthatók.

Zalavárra a Várszigetre is érdemes az őszi hónapokban ellátogatni. Ilyenkor a vadludak rajától hangos a környék, ami még különlegesebb hangulatot ad a Várszigetnek, ahol a Cirill és Metód emlékoszlop és emlékmű (jelenleg felújítás alatt) a Szent Adorján templomának romjai mellett mindig érdemes megállni. A Kis-Balaton ház interaktív kiállítása november 15-ig látogatható.

Nagyrészt kültéri és egész évben látogatható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kiállítóhelye a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum. A Salföldi Természetvédelmi Major november 1-ig tart nyitva.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!