Hévízen rendszámfelismerő, új okosparkolókat alakítottak ki

Az év végére kialakult Hévízen az okosparkolási rendszer első fázisa, mely keretein belül gyorsabban és egyszerűbben tudunk parkolni a városban.

A Nagyparkoló térre visszakerültek a régről már ismerős sorompók, de a Széchenyi utcai Víztoronynál található 58 férőhelyes parkoló is sorompókkal lett ellátva. A parkolók különlegessége, hogy rendszámfelismerő rendszerrel működnek, így jelentősen megkönnyítik a parkolás ütemét, hiszen behajtáskor nincs más dolgunk csak megvárni, amíg a sorompó melletti kijelző kiírja a rendszámunkat, majd felnyílik a sorompó és már parkolhatunk is. A behajtástól számított első 15 percen belül lehetőség van a parkolót térítésmentesen elhagyni.

Nem is kell parkolójegy?

Parkolójegyre ugyan nincs szükség, de a parkolásért nem a parkolási idő megkezdésekor, hanem a parkolás végeztével kell fizetni. A Nagyparkolóban 3 terminál lett kihelyezve, míg a Víztoronynál 1 terminálnál tudunk fizetni. A termináloknál a parkolás befejezése előtt a rendszám beütésével tudjuk a parkolási díjat megtéríteni készpénzzel (érmével és bankjeggyel egyaránt), bankkártyával, de akár mobiltelefonnal is. Fontos, hogy ha a mobiltelefonos parkolást választjuk, akkor is a parkolás végén van lehetőség a díjat kifizetni. Miután kifizettük a parkolódíjat, pontosan 10 perc áll rendelkezésre a parkoló elhagyására.

Mobillal még egyszerűbb

A parkolás megkönnyítésére egy külön mobiltelefonos applikáció is rendelkezésünkre áll. A Hévíz Okosparkolás (angol nyelvű verzióján Hévíz Parking) nevű applikáció iOS és Android telefonokon is elérhető, mely nem csak hasznos információkat tartalmaz a parkolási rendszerről, de a fizetés is gyorsan és kényelmesen megoldható az app segítségével.

A parkolást továbbá SMS kód küldésével is tudjuk téríteni:

Gyorskódok a parkolózónákhoz:
Nagyparkoló tér: 5587
Víztorony: 5588
Piros zóna (Petőfi S. u., Ady E. u.): 8381
Sárga zóna (József A. u., Honvéd u., Park u., Kossuth L. u. eleje, Zrínyi u. 1.): 8382

További információ a parkolási rendről, díjakról ITT olvasható.

Nézd Hévízt ÉLŐben webkameránkon.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!