Hévíz Európa TOP 20 úti célja között versenyez

2009 óta minden évben megméretteti magán Európa 20 legfelkapottabb turista paradicsoma a “European Best Destination” közönség szavazáson, hogy a vendégek véleményére bízva magukat kiderítsék, hogy melyik város érdemes a legjobb úti cél rang elnyerésére.

Már a versenybe való beválasztás is megtiszteltetés, mivel Hévíz olyan világvárosokkal kerülhet egy szintre a megmérettetésben, mint Róma, Amszterdam, Nagyszeben, Athén, Colmar, Milánó, London, Tbiliszi, Prága, Bécs, Valencia, Párizs, Kotor, Lugano, Faial, Fiume, Cascais, Brüsszel, Krakkó.

A díjat annak érdekében alapították, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és a kultúrát, több mint 300 turisztikai partnerrel illetve az Európai Bizottság által alapított EDEN hálózattal együttműködve.

A verseny kampányában a 20 legjobb úti cél mind a következő egy évben, mind pedig a verseny ideje alatt, utazók milliói részére lesznek elérhetőek a leglátogatottabb európai turizmussal foglalkozó weboldalon.

2019-ben Budapest nyerte el a “European Best Destination” díjat, így Hévíz indításával lehetősége van Magyarországnak a duplázásra!

Mivel érdemelte ki Hévíz jelölést a TOP 20 mezőnybe?

Maximilien Lejeune, a “European Best Destination” díj kreatív igazgatója szerint:

„Nagyon megtisztelő, hogy Hévíz városa is részt vesz versenyünkön, amely immáron 11 éve olyan rangos városok népszerűsítésében vesz részt, mint Milánó, Lisszabon, Koppenhága, Budapest, London, Párizs, vagy Bécs.

Amit Hévíz kínál, az nem hasonlítható össze más városok repertoárjával. Ezek az élmények pont azok, amiket a legtöbb vendég keres: autentikus élmények, valós tapasztalatok gyönyörű környezetben. Európa legnagyobb természetes termáltava a város központjában található, ahol egész éven át nyíló tavirózsák között fürdőzhetnek a vendégek. Erre a gyógyvízkincsre épül Hévíz 220 éves fürdő kultúrára.

Hévíz legnagyobb különlegessége a méltán híres Hévízi-tó, mely a legnagyobb biológiailag aktív termálvizes tó a világon.

Hévíz az egyik leggyorsabban fejlődő európai város, mely évről-évre több látogatót fogad. Az elmúlt időszakban több fejlesztésre is sor került a városban, köztük a Széchenyi utca felújítására, parkosításra és a kerékpáros utak fejlesztésére is. Ennek eredményeképp Hévíz aktívan részt vesz Magyarország turisztikai szempontból való vonzóbbá tételében, mely már európai szinten is tapasztalható.

Hévíz szépségét a gyönyörű városközpont mellett a számos wellness szolgáltatás is megalapozza, mely a masszázs, szauna, sport szolgáltatásaival vegyíti a különleges termálvíz lehetőségeit.

Természetesen, a Magyarországra jellemző hamisítatlan gasztronómia a legjobb helyi borokkal kiegészítve kínál felejthetetlen élményt az ide látogatók részére.

Hévíz városát azért válogattuk be a jövő évi verseny jelöltjei közé, mert úgy hisszük, hogy azok az utazók, akik ellátogatnak Hévízre majdnem akkora, sőt akár nagyobb élményben is részesülhetnek itt, mint bármelyik nagyobb európai fővárosban. Hévíz életre szóló élményekkel gazdagít minden ide látogató vendéget. A legjobb minőségű hoteleket, éttermeket, kávézókat megfizethető áron tudják itt igénybe venni a látogatók.

Ezennel szeretnénk mindenkit felkérni, aki ismeri és szereti Hévíz városát arra, hogy 2020. január 15. és 2020. február 5. között szavazzanak Hévízre, hogy elnyerhesse az Európa legjobb úti célja címet!”

Tudjon meg még többet Hévízről és Európa legjobb 20 úti céljáról a verseny honlapján!

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!