FutóFesztivált rendeznek Hévízen 2019. május 19-én

2015-ben szervezték meg Hévízen az első Futófesztivált, amelyre azóta minden évben többen és többen neveznek.

Bognár Balázzsal, a Hévízi Futófesztivál főszervezőjével beszélgettünk a 2019-es versenyről, és a jövő terveiről.

– Mennyi futót vártok az idei fesztiválra?

– A tavalyi évhez képest emelkedett a nevezők száma, sőt, nemzetközivé is vált a versenyünk, hiszen a környező országok majdnem mindegyikét képviseli sportoló. Számításaink szerint ezer futó fog rajthoz állni, ez a szám csak növekedhet a helyszíni nevezésekkel, ha az idő kegyes lesz hozzánk.

– Készültök újításokkal?

– Ahogy a visszatérő résztvevőink már tudják, minden évben valamit változtatunk, hogy még teljesebb programot nyújtsunk. Idén módosul a Hévíz minden fontosabb pontját érintő pálya, hogy pontosan fogalmazzak: megfordítottuk. Azaz nem a megszokott, hanem az ellenkező irányból rajtolnak a futók. Így egy meredekebb részt követően inkább lejtős terepen halad a mezőny, jobb időt lehet majd futni.

A másik újdonság, hogy ugrálóvár, játszóház, óriáscsúszda, mászófal, a Kakaó együttes koncertje várja majd a gyermekeket, melyeket térítésmentesen vehetnek igénybe.
Igazi családi programot kínálunk, ahol a felnőtt, a gyermek, a futó, vagy a szurkoló egész nap jól érezheti magát.

– Tervezitek már a 2020-as versenyt is?

– Természetesen, hiszen a visszajelzések, a növekvő nevezőszám mind azt mutatja, hogy nagyon népszerű a fesztiválunk. Öröm látni, hogy egyre többen húznak a városban futócipőt, készülnek a megmérettetésre, s talán ez a rendezvény motiválta őket arra, hogy a futók táborához tartozzanak. Nem titkolt célunk, hogy tovább növekedjen a FutóFesztivál, így 2020-ban már maratoni távval bővül a versenyünk.

Egy másik újdonsággal is szeretnénk meglepni a sport szerelmeseit jövőre: egy Spartanhoz hasonló akadályfutó versenyt álmodtunk meg, amelynek a város kiváló helyszíne lenne.


2019. május 19-én, a verseny ideje alatt 16-20 óra között félpályás útlezárásokra lehet számítani a Rákóczi utca – Erzsébet királyné utca – Széchenyi utca – Ady Endre utca – Vörösmarty utca – Móricz Zsigmond utca- Hunyadi utca – Dr. Babócsay utca – Egregyi múzeum – Attila utca – Rákóczi utca útvonalakon.


További információ a FutóFesztiválról ITT olvasható!

Summary
FutóFesztivált rendeznek Hévízen
Article Name
FutóFesztivált rendeznek Hévízen
Description
FutóFesztivál Hévíz 2019 – Újításokkal várják a sportolókat Hévízre, a FutóFesztiválra, ahol több mint ezer szív dobban egyszerre az egészségért, a sportért, és a közösségért.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!