Bővült az elektromos kerékpárok kínálata Hévízen

Főleg, ha az elektromos tekerés-rásegítés könnyít is a kerekezésen, tehát: elektromos kerékpár nyeregbe fel!

Az idei nyáron mindenkiben erősebb a vágy arra, hogy minél több időt töltsön el a szabadban. A Hévízi Tourinform Iroda kerékpáros kínálata a trendeket követve megújult.

Hat modern elektromos kerékpékpárt lehet bérelni 2 illetve 24 óra időtartamra.

Az elektromos tekerés-rásegítés nagyon megkönnyíti Hévíz dimbes-dombos útjain való közlekedést. A rásegítés lehet könnyű, erős és nagyon erős, továbbá még hatfokozatú sebességváltó is segít az elindulásnál, illetve a nagyobb emelkedőknél.

Az elektromos kerékpárokkal egyszerre töltés nélkül 50-60 kilométert lehet megtenni. Az akkumulátorok nagy előnye, hogy egyszerűen, 220 V csatlakozóval fel lehet tölteni. A teljes töltési folyamat 2-3 órát vesz igénybe, de aki a Balaton-kerülő kerékpárosúton megáll egy házi limonádéra, egy fagyira, vagy egy könnyű ebédre, ez idő alatt a kerékpárba is tud energiát „tankolni.”

Az elektromos kerékpár városi használatra tökéletes választás, amennyiben erdei úton kerékpározna a Tourinformban lehetősége van teleszkópos túrakerékpárt is bérelni.

A kerékpárok bérleti díja:
Városi-/Túrakerékpár
1.500 Ft/2 óra
3.000 Ft/24 óra

E-bike
3.000, Ft/2 óra
5.500 Ft/24 óra

Nordic walking bot
1.000 Ft/24 óra

3 kerékpárútra útvonal elektromos kerékpárral:

Tekerj a szép kilátásért!
Hévíz-Keszthely-Gyenesdiás- Vonyarcvashegy-Balatongyörök

A Tourinform Irodából elindulva a Hévízi-tó mellett, gyönyörű mocsári ciprusok között aszfaltozott kerékpárúton 6 kilométer tekerés után kis emelkedővel lehet eljutni Keszthelyre. A Balaton fővárosában, a sétálóutcán keresztül, majd a város villanegyede mellett lehet eljutni a Balaton-partra. A kerékpárút majdnem végig a Balaton-parton vezet, az új apartmanházaknál, tesz egy kis kerülőt, a Libás strand, ahol korábban libákat úsztattak, majd a Gyenesdiás legkisebb, leghangulatosabb Lido strandja mellet tovább Vonyarcvashegy irányába. Mivel a kerékpárút ismét teljesen a parton halad, ez az út egyik legszebb része. Kerékpáros töltő pont a vonyarcvashegyi Tourinform irodában található. Balatongyörökről a szépkilátást már a rómaiak is ismerték, ezt a környéken előkerült leletek bizonyítják. A Balaton minden irányból gyönyörű így visszafelé is érdemes a Balatont megcsodálni.

Kerékpárral és hajóval a Balatonon
Balatongyörök-Keszthely-Hévíz

Amennyiben nincs kedve Balatongyörökről ugyanazon az úton haladni, az út innen hajóval is folytatható. A nyári hónapokban a Balatoni Hajózási társaság 17.25 -kor indít hajót Keszthelyre. Onnan már könnyedén gurulva érhetünk vissza Hévízre.

Vezetett kerékpártúra helyi idegenvezetővel

Hévíz dimbes-dombos belvárosában ideális közlekedési eszköz az elektromos kerékpár, 1 óra alatt az egész város bejárható. A kerékpártúra során helyi idegenvezető mutatja be a város ikonikus épületeit: Tófürdő, Zsilip a Hévízi-patakon, Római kori romkert, Árpád kori templom. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, jelentkezni a Tourinform Irodában név, és elérhetőség megadásával lehet.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!