Augusztus 15-vel indul a charterközlekedés a Hévíz-Balaton Airporton

Ebben az évben eddig csak kereskedelmi és sportgépek landoltak, de augusztus közepén az üdülőjárat-szezon is beindul a balatoni repülőtéren.

Augusztus 15-én érkezik az első járat a Hévíz-Balaton Airportra: a Düsseldorfból induló gép dél körül száll le, s egy rövid pihenő után indul is vissza a németországi városba. Aznap még Berlinből és Frankfurtból érkező, illetve oda induló légijármű is megfordul a repülőtér kifutópályáján.

A Hévíz-Balaton Airport 2020 évi menetrendje szerint négy légitársaság charterjáratainak ad majd a torony leszállási engedélyt, melyek öt németországi várost (Düsseldorf, Hamburg Erfurt, Leipzig, Drezda) kötnek össze a balatoni repülőtérrel.

A Hévíz által 2012 óta működtetett repülőtérre jellemzően németországi charterjáratok érkeznek, illetve néhány személyes kisgép. Ahhoz, hogy a leszállóhely rentábilisan működhessen több utasra lenne szükség, melyet a menetrend szerinti járatok és az áruszállítás bővítése hozhat el.

Ennek azonban feltétele számos technikai és infrastrukturális fejlesztés, melyet már 2018-ban elkezdtek a Hévíz-Balaton Airporton, s várhatóan 2021 végén be is fejeznek.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!