A téli wellness csodákra képes, próbáld ki Hévízen!

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy kikapcsolódjunk, s akár elég egy hosszú hétvége, hogy újra feltöltsük a szervezetünket! 5 tipp, hogy miért menjünk télen wellnesselni Hévízre!

Télen olcsóbb!

Ár-érzékenységünkre tekintettel ez az első ok. A téli ünnepek után a szálláshelyek alacsonyabb árakon foglalhatók, legyen szó akár szállodákról, akár magánpanziókról. Ebben az időszakban – Szilvesztertől egészen Húsvétig -, jóval kedvezőbb, akár 30%-al olcsóbb árakon élvezhetjük ugyanazokat a magas minőségű szolgáltatásokat, és kevesebb vendéggel kell osztoznunk a svédasztalos reggelin, na meg a jakuzzin. S hiába van tél Hévízen, az egyedülálló gyógytó városa ebben az időszakban is izgalmas programokat kínál.

Megfázásra tökéletes!

Nyáron sem vetjük meg, de télen egyszerűen jobban esik testnek és léleknek is a kényeztetés. A hideg, a korai sötétség, a szürke táj és a sok megfázásos megbetegedés is indokolja, hogy több időt töltsünk regenerálódással, feltöltődéssel, immunerősítéssel. Sok esetben egy kis pihenés többet tud javítani a közérzetünkön, mint bármilyen gyógyszer vagy vitaminkészítmény. Kombináljuk a pihenést svéd masszázzsal, és visszanyerjük fittségünket.

Szaunába se nyáron járunk!

Ha már stresszoldás, közérzetjavítás, és méregtelenítés, akkor a magyar ember első gondolata a pálinka. Nem elhanyagolva a minőségi magyar pálinkák érdemeit, talán mégis inkább a szaunával próbálkozzunk, hiszen ez utóbbinak jellemzően nincsenek káros mellékhatásai, nem is befolyásolja a vezetési képességünket, viszont testünk nem csak a negatív energiáktól, de a felhalmozott méreganyagoktól is megszabadulhat. Ráadásul ellazítja az izmokat, tisztítja a légutakat és oldja a gátlásokat.

Oldódjunk fel gőzerővel a meleg vízben!

Van olyan, aki még nem próbálta, milyen egy fárasztó nap, hét, idegesítő főnök/beosztott után a forró vízben ellazulni és megnyugodni? Lehet ez a zuhany alatt, a kádban is, de miért ne tennénk inkább egy termálfürdőben, a barátainkkal, szeretteinkkel. Péntek este, az egész hetes rohanás utána kinek ne esne jól egy kis lazulás a kényeztető meleg vízben? Ráadásul, ha egy gyógyvizes fürdőt választunk arra, hogy ejtőzzünk, még azzal is eldicsekedhetünk, hogy mindezt az egészségünkért tettünk.

Ilyenkor van csend!

Van aki kimondottan vágyik a nyugalomra, a csendre, a gyerekmentes órákra. A hosszú alvásra, az elhúzódó, nyugodt étkezésekre, a kellemes sétákra. Igen, ez az az időszak, amikor erre sokkal inkább van lehetőségünk, mint a nyári vakáció időszakában, amikor mindenki mindennél gyorsabban, hangosabban, pörgősebben, minél többet szeretne kihozni a nyaralásból. A tél vége sokkal inkább a gasztro vacsorákról, a kreatív alkotókörökről, beülős beszélgetésekről, testünk formába hozásáról, a filmnézős estékről szól. Egy időszak, amikor előtérbe kerül a magunkra figyelés, a belső harmónia megtalálása, az „én-idő”.

Kattints ide a szálláshelyek aktuális ajánlataiért!

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!