Péntektől nyári menetrend szerint közlekednek a kompok

A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítik.

A BAHART kompjáratok június 11-től augusztus 29-ig nyári menetrend szerint közlekednek, azaz

Szántódrévből 6.40-23.20 óra között, Tihanyrévből 7:00-23:40 óra között, 40 percenként.

A kompközlekedés vonatkozásában visszavonásig életbe lépő intézkedések:

  • A kompok nyitott fedélzetén nem kötelező, de ajánlott a szájat és az orrot eltakaró maszk viselete. Zárt utasterekbe történő belépéskor – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) folyamatos viselése.
  • A BAHART jelenleg meghirdetett hajózási szolgáltatásai (kivéve bulihajó) közlekedési szolgáltatásnak minősül, ezért a hatályos járványügyi szabályok betartása (pl. maszkviselés) kötelező, a szolgáltatások igénybevétele ugyanakkor NEM kötött védettségi igazolványhoz!
  • Azt az utast, aki a hajón nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja.
  • A megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók majd fel, ugyanazon útvonalon korábbi vagy későbbi járatra nem érvényesek. Erre a korlátozott befogadóképesség miatt van szükség, hogy a szállítandó utasok száma előre tervezhető legyen.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy a települések között közlekedő menetrendi járatokra a retúrjegyek vásárlását részesítsék előnyben, az ismételt pénztári sorban állás elkerülése végett.
  • Kérjük, mellőzzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek megváltásakor használják (érintős) bankkártyájukat.
  • A BAHART személyhajózási szolgáltatásait a járványügyi helyzetben minden utas a kapcsolódó korlátozó intézkedések maradéktalan betartása mellett saját felelősségére veszi igénybe, az utazással összefüggésbe hozható esetleges megbetegedésekért a BAHART felelősséget nem vállal.
  • A Társaság a megváltozott vízállási vagy időjárási viszonyok miatt elmaradó járatokért, azok késéséért, valamint vasúti és autóbusz csatlakozások elmulasztásáért semmiféle felelősséget nem vállal és kártérítést nem nyújt.
  • Az ár-, a menetrend- és programváltoztatás jogát a Társaság fenntartja.

Nézd a Balatont ÉLŐben webkamaráinkon.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!