Kötelező a maszkviselés a balatoni hajókon és kompokon

Változtak az utazási feltételek a balatoni hajókon és a kompokon.

A járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a BAHART személyhajókon és kompokon az alábbi kiegészítő feltételek mellett utazhatunk.

Személyhajókon

  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a hajók fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt) – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) folyamatos viselése az utazás alatt. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérik az utasokat, hogy a maszk beszerzéséről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel maszkot a pénztárakban nem árusítanak. A hajóra történő felszálláskor kötelező a maszk bemutatása, függetlenül attól, hogy a hajó zárt vagy nyitott fedélzetén kíván utazni az utas. Maszk hiányában a hajós személyzet a hajóra történő felszállást megtagadja.
  • Azt az utast, aki a hajón nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja, szükség esetén rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
  • Kérik a készpénzben történő fizetés mellőzését, a jegyek megváltásakor használják (érintős) bankkártyájukat.
  • A BAHART személyhajózási szolgáltatásait a járványügyi helyzetben és ahhoz kapcsolódó korlátozó intézkedések mentén minden utas saját felelősségére veszi igénybe, az utazással összefüggésbe hozható esetleges megbetegedésekért a BAHART felelősséget nem vállal.

Kompokon

  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a hajók fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt) – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) folyamatos viselése az utazás alatt. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérik az utasokat, hogy a maszk beszerzéséről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel maszkot a pénztárakban nem árusítanak.
  • A Társaság azt javasolja a kompot igénybe vevő utasoknak, hogy az utazás alatt ne szálljanak ki a gépjárműveikből!
  • Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját,
  • a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja, szükség esetén rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
  • Kérik a készpénzben történő fizetés mellőzését, a jegyek megváltásakor használják (érintős) bankkártyájukat.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!