Kulthajó: akusztikus produkciók Keszthelyen, a 130 éves Helka nosztalgiahajón

Keszthely, a Balaton nyugati csücskének meseszép városa nem csak épített és természeti értékeivel, hanem programkínálatával is bevéste magát a turisztika térképére.

A nyár folyamán gasztronómiai és kulturális rendezvények sora csábította a látogatókat a balatoni kisvárosba, augusztusban pedig egy izgalmas, kihívásokkal, szórakozással teli programsorozat, az Aktív Strand várta az érdeklődőket.

Ám ősszel sem áll meg az élet a Balaton partján és a tó közepén, hiszen szeptemberben indul a Kulthajó rendezvénysorozat.

Mi is az a Kulthajó?

Nem más, mint Keszthely életének két fontos alappilléréből – a kultúra és a hajózás – született szerelemgyerek. Ahol a Balaton selymes vizén hajókázva, a történelem folyamán evezve kukkanthatunk be a keszthelyi múzeumok egyedülálló világába.

Ha szombat, akkor Kulthajó

2022 szeptemberének minden szombatján 11 órakor hagyja el a Keszthelyi Kikötőt a Helka, azaz a Kulthajó. Minden alkalommal más és más keszthelyi múzeum mutatkozik be az egy órás sétahajózás során, extra műsorként a Festetics György Zeneiskola produkciói hallhatóak.

  • Szeptember 3. szombat 11:00 óra

Helka akusztik – a Festetics György Zeneiskola produkciója
Keszthelyi múzeumok a fedélzeten! Helikon Kastélymúzeum: A Történelmi modellvasút-kiállítás bemutatkozása. Tekints be a modellezés és makettezés kulisszatitkaiba.

  • Szeptember 10. szombat 11:00 óra

Helka akusztik – a Festetics György Zeneiskola produkciója
Keszthelyi múzeumok a fedélzeten! Helikon Kastélymúzeum: Vadászati kiállítás – Bemutatkozik az 5 kontinens állatvilága. Készítsd el egyedi állatnyomos pecsételődet! – játékos múzeumpedagógiai foglalkozása nem csak gyerekeknek

  • Szeptember 17. szombat 11:00 óra

Helka akusztik – a Festetics György Zeneiskola produkciója
Keszthelyi múzeumok a fedélzeten! Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely: „A pásztorélet titkai” – Ismerd meg a pásztorélet titkait és készítsd el saját rováspálcádat!

  • Szeptember 24. szombat 11:00 óra

Helka akusztik – a Festetics György Zeneiskola produkciója
Keszthelyi múzeumok a fedélzeten! Balatoni Múzeum: Interaktív mesedélelőtt a Balatoni Múzeummal – Legyél Te is a mese aktív szereplője!

Helka, amely egyesíti a természetet, a történelmet és a kultúrát

A Kulthajó programjainak a Helka ad otthont, amely a Balaton egyik legrégebbi, kedvelt nosztalgiahajója. Az 1891 júniusában vízre bocsátott Helka és testvérhajója a Kelén, Fáy András Sió című tündérmeséjének szerelmespárjáról kapták a nevüket. A nosztalgiahajó többszöri átépítés, modernizálás után is megtartotta a 19. század végére jellemző külső kialakítását, formavilágát, a reformkori hangulatot idéző belső térét. A hajó 2021-ben ünnepelte 130. születésnapját.

További információk:

  • A programok esős, viharos időjárás esetén elmaradnak.
  • Az interaktív programokon egyszerre 12 főt tudnak foglalkoztatni.
  • A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.
  • A Hello Keszthely applikációban elérhető a Kulthajó kihívás.
  • A Kulthajó járatokra a Balatoni Hajózási Zrt. jegypénztárainál, illetve a jegy.bahart.hu oldalon lehet jegyeket váltani előzetesen.
  • Árak: felnőtt 2200 Ft, gyermek (4-14 év) 1100 Ft

A cikk a “Keszthelyi Városi Strand társadalmi és környezeti szempontból fenntartható családbarát attrakciófejlesztése TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00011 azonosító számú”  projekt keretében valósult meg.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!