Európa-bajnok Balatonföldváron a Majthényi Szabolcs Domokos András páros

1997, 2000, 2006, 2012 és 2015-ben aratott győzelmeik után ma Balatonföldváron megszerezte hatodik Repülő Hollandi Európa-bajnoki elsőségét Majthényi Szabolcs és Domokos András

Ugyan a versenynek még nincs vége, holnap kerülhet sor a kilencedik, utolsó futamra, de ők már annak eredményétől függetlenül aranyérmesek!

Ma ismét három futamot vitorlázott a 16 országból érkezett 67 Flying Dutchman. Olcsiék az elsőn 6. helyen értek célbe, de azután megnyerték a következő két futamot. Így most már 6 ponttal vezetnek az összetettben második német Borowski-Borowski kettős előtt, és mivel az ő pontszámuk most már a legrosszabb esetben is (például, ha el sem rajtolnak az utolsó futamon) csak 3 ponttal növekedhet a két kieső miatt, ezért biztosan ők az Európa-bajnokok. – írja a HAJOZAS.HU szakportál

A reggeli, hatodik futamban Majthényiék egyetlen taktikai célt tűztek maguk elé: mindenképpen a rivális dán Bojsen-Möller-féle párossal kell maradniuk. Mindketten a huszadik hely táján kerülték az első bóját. Utána azonban igazolták klasszisukat, elsősorban a bőszeles szakaszokon remekeltek és megelőzve a dánokat, visszatornászták magukat az élmezőnybe. Majthényiék hatodikak, a dánok hetedikek lettek.

Ebben a versenyben remekelt a Süli András-Papp Dávid páros, elsőként vették az első bóját, végig megőrizték a helyüket, és csak az utolsó szakaszon előzte meg őket a német Borowski testvérpár – akik ezzel a futamgyőzelemmel tovább erősítették az összetettben elért dobogós pozíciójukat.

A hetedik futam erősebb, egyenletesebb szelében Majthényiék végig az élmezőnyben vitorláztak, nagy csatában a Bojsen-Möller és Borowski-féle hajóval. Az utolsó hátszélben törtek az élre, és onnan már nem tudták tőlük elvenni a futamgyőzelmet.

 

Nyolc megrendezett futam esetén már a két legrosszabb futameredmény kiejthető, így, bár holnap még lesz egy utolsó, kilencedik futam, ennek eredményétől függetlenül Majthényi Szabolcs és Domokos András már zsebében érezheti az Európa-bajnoki aranyat, sorrendben a hatodikat – a tizenhárom világbajnoki cím mellé.

Egy páratlan sportpályafutás újabb állomása ez a balatonföldvári arany

A páros 1994-ben nyerte első világbajnoki címét, azaz éppen 25 éve vannak folyamatosan jelen a sportág legszűkebb nemzetközi élvonalában. A holnapi díjkiosztón átvett aranyérem különös értékét adja majd az is, hogy ez az első, amelyet hazai vizeken rendezett világversenyen szereztek.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!