Július 1-én elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon

A hajózási főszezon a Balatonon július elsejétől augusztus 27-ig tart.

A településeket összekötő hajózási útvonalakon intenzívebb menetrenddel, sétahajózással és programhajózási lehetőségekkel várják a hajózni vágyókat.

A Balaton-parti településeket összekötő menetrendi hajózás biztosításával a Balatoni Hajózási Zrt. célja, hogy a tónál nyaralók hajóval keressék fel és ismerjék meg a régió nevezetességeit, amelyekről a CsodalatosBalaton.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Naponta indulnak járatok Siófok-Balatonfüred, Siófok-Tihany, Balatonföldvár-Tihanyrév-Tihany-Balatonfüred és Fonyód-Badacsony között.

Naponta közlekedik Balatonboglár-Balatonlelle-Balatonszemes-Balatonföldvár, a Balatonlelle- Balatonboglár-Badacsony és a Balatonalmádi-Alsóörs-Tihany-Balatonfüred járat.

Naponta közlekednek hajók Balatonboglár-Révfülöp, illetve Balatonmáriafürdő-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony, és Keszthely-Balatongyörök-Balatonmáriafürdő útvonalakon.

Utazási feltételek

  • A megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók majd fel, ugyanazon útvonalon korábbi vagy későbbi járatra nem érvényesek. Erre a korlátozott befogadóképesség miatt van szükség, hogy a szállítandó utasok száma előre tervezhető legyen.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy a települések között közlekedő menetrendi járatokra a retúrjegyek vásárlását részesítsék előnyben, az ismételt pénztári sorban állás elkerülése végett.
  • A Társaság a megváltozott vízállási vagy időjárási viszonyok miatt elmaradó járatokért, azok késéséért, valamint vasúti és autóbusz csatlakozások elmulasztásáért semmiféle felelősséget nem vállal és kártérítést nem nyújt.
  • Az ár-, a menetrend- és programváltoztatás jogát a Társaság fenntartja. Hatályos díjszabásuk letölthető itt, illetve elérhető a Társaság hajóállomásain.
  • A települések között közlekedő meghirdetett menetrendi hajójáratok utaslétszámtól függetlenül indulnak.
  • Csoportoknak a hajózási lehetőség megszervezését más időpontokban is vállalják.
  • A járatokon a hajók befogadóképességének függvényében és a forgalmi viszonyoknak megfelelően, a kerékpárok szállítását csak korlátozottan tudják biztosítani.
  • A hajóra csak szájkosárral és pórázzal ellátott kutyát szabad felvinni.

Főszezon a révben is

Június 23. és augusztus 27. között az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihanyrévből az első reggel 7.00 órakor és az utolsó pedig 23.40-kor. Napközben a kompok a forgalom függvényében folyamatosan járnak a két part között.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!