2 milliárd forintból épül 142 hajó fogadására alkalmas kikötő a balatonfüredi kempingben

Megkezdődött az építkezés a balatonfüredi Füred Camping területén, ahol közel 2 milliárd forintból egy 142 hajó fogadására alkalmas kikötői fejlesztéssel új turisztikai megállópontot létesítenek.

A közlemény szerint a decemberben lezajlott szerződéskötés és a terület birtokba adása után újabb mérföldkőhöz érkezett a “Balatonfüredi Megállópont” megvalósítása: a régi kikötő bontási munkálatainak megkezdésével elindult az új építése.

A kikötőmedence megtisztítása előreláthatóan egy hetet vesz igénybe, ezután kerül sor az új kőmóló és kikötőmedence kialakítására. A kivitelezést Európa Uniós forrás biztosítja. A Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Kajak-kenu szövetséggel közös konzorciumot hozott létre Balatonfüred önkormányzata. – írja a HAJOZAS.HU

fotó © HAJOZAS.HU

A vízi létesítmény a tervek szerint 2020 őszére készül el.

Tekintettel a építőipari árak jelentős emelkedésére a rendelkezésre álló forrás nem tette lehetővé a parti infrastruktúra építésének megkezdését. Az Irányító Hatósággal folytatott egyeztetések alapján ezen a soron műszaki tartalom csökkentésre lesz szükség, így a tervek szerint a parti létesítmény kivitelezése 2020 szeptemberén kezdődhet, a kikötőt a 2021-es szezonban vehetik birtokba a vitorlázók”- foglalta össze a legfontosabb információkat a beruházással kapcsolatban Holczhauser András főtitkár a Magyar Vitorlás Szövetség oldalán.

fotó © HAJOZAS.HU

fotó © HAJOZAS.HU

fotó © HAJOZAS.HU

fotó © HAJOZAS.HU

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!