A csopaki Márga Bisztró rangos szakmai díjat (Par Excellence) kapott
Öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz).
A Par Excellence díj
Azok a hazai szakemberek részesülhetnek az elismerésben, akik folyamatos magas színvonalú tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra minőségének növeléséhez, különös tekintettel a bor- és italfogyasztás színvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széleskörű terjesztésére.
A jelöltekre első körben a szövetség tagjai szavaznak, majd az így összeálló lista alapján az elnökségi tagok hozzák meg az egyhangú döntést. A Par Excellence díj egy plakett, amelyet a díjazottak ünnepélyes keretek között a jövő évi Magyar Sommelier Bajnokság döntőjén vesznek át.
Vendéglátó kategóriában a csopaki Szent Donát Birtok étterme a Márga több mint tíz éve kínál vendégeinek komplett gasztronómiai élményt, szép kilátással a Balatonra. Az ételválaszték kialakításakor a régiós alapanyagokat részesítik előnyben, úgy, hogy a fogások jól harmonizáljanak boraikkal. Több rendezvényt is tartanak azzal a céllal, hogy a környék kultúráját is népszerűsítsék – közölte a Masosz.
Termelő kategóriában a tokaji Holdvölgy Pincészet nyerte el a Par Excellence díjat.
Kereskedő kategóriában a díjazott a Radovin. A jelenleg négy fővárosi üzlettel működő borkereskedés 2001 óta részese a forgalmazásnak.
Szakíró kategóriában Dékány Tibor, a Bor és Piac magazin szerkesztője lett a díjazott.
Oktató kategóriában Sárkány Péter nyerte a díjat.
Részletesen írtunk a kategóriákról IDE KATTINTVA a CsodalatosMagyarorszag.hu portálon.