Február 26-án a 10. Magyar Borok Mustráját rendezik meg Keszthelyen

A zamatos, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen borokat 2022. február 26-án ízlelhetjük meg Keszthelyen.

Idén tizedik alkalommal szervezik meg a hagyományos borkóstoló rendezvényt, a Magyar Borok Mustráját a keszthelyi Balaton Színházban, melynek a kezdetek óta a legfőbb célja, hogy fórumot biztosítson a tradicionális magyar és hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen boroknak.

A szervezők egyben lehetőséget kívánnak nyújtani a borbarátoknak ezeknek a „hungarikum” boroknak a megismeréséhez és a kóstolásához is, illetve idén különösen fontosnak tartják, hogy a dr. Bakonyi Károly emlékév keretében méltó módon tiszteleghessünk az ismert szőlőnemesítő munkássága előtt.

A rendezvényen több borász és szakember tart majd rövid előadást szőlészeti, borászati és egyéb témákban a szakmai délutánon, valamint megtekinthető lesz egy dr. Bakonyi Károly életművét és munkásságát bemutató tárlat, illetve egy képzőművészeti kiállítás is „Szőlő és bor a képzőművészetben” címmel.

A rendezvény igazi különlegessége persze maga a bormustra, melyen több mint 50 különböző, jellegzetes magyar szőlőfajtából készített bor, több mint 150 tételének korlátlan kóstolási lehetősége várja a borbarátokat. A bormustrán és az előadásokon kívül gasztronómiai kiállítók finomságait is megkóstolhatják majd az érdeklődők. A rendezvény záró programjaként a Vivat Bacchus együttes koncertjén szórakozhatnak majd a vendégek.

A Magyar Borok Mustrája rendezvénnyel a szervezők a kezdetek óta tisztelegni kívánnak Keszthely város díszpolgára, a kiemelkedő szőlőnemesítő, dr. Bakonyi Károly emléke előtt.

Programok:

BORMUSTRA:
14.00: Ünnepélyes megnyitó és megemlékezés dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítőről.
Szőlő és bor a képzőművészetben című tárlat megnyitója
13.45 – 19.30: Borkóstoló

ELŐADÁSOK:
14.30 – 18.00: Előadások szőlészeti, borászati és egyéb témákban:
– dr. Bakonyi László: Szőlőfajták születése – ahogy Ő tanította
– dr. Hajdu Edit: Őshonos és új szőlőfajták a Balatoni borrégió ültetvényeiben
– dr. Szabó István: Szőlővirág és szőlőmag
– Horváth Imre: Hungarikum sztori – tapasztalatok és jó gyakorlatok az imázs- és közösségépítésben
– Komoróczi Lajos: (m)Etanolfózis – ízpárbaj (meghívott vendégek: Romsics Bence borász, Horváth Tibor hobbi borász)

GASZTRONÓMIA:
14.00 – 19.00: Egyéb étel és ital kínálat
– Korosa sajtok
– pogácsák
– borkorcsolyák

KONCERT:
18.00 – 19.00: Vivat Bacchus

JEGYÁR: 4.900 Ft/fő, mely tartalmazza
– logózott kristály kóstolópohár
– korlátlan kóstolási lehetőség (a készlet erejéig)
– az előadásokon való részvétel
– koncerten való részvétel

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!