Február 10-én kezdődik a Fonyódi Kolbászfesztivál, a Balaton legnagyobb téli gasztrorendezvénye

Ha a kerítés nem is lesz kolbászból, de az biztos, hogy sem üres hassal, sem élmények nélkül nem távozhat senki Fonyódról, a Kolbászfesztiválról.

Három nap, több mint húsz neves előadó, kézműves portékák, kolbászok, és minden, mi szem-szájnak ingere – ez mind, és még ennél is több a 13. Fonyódi Kolbászfesztivál.

A hagyományok őrzése, a gasztronómiai ínyencségek mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a szórakoztatásra is. Így a két színpadon egymást érik a fellépők. Idén is lesz jótékonysági sztár kolbásztöltés és licit, fellép Nagy Feró, Regán Lili, Lotfi Begi, Kollányi Zsuzsi, Nagy Adri, Dévényi Tibi bácsi, hogy csak néhány nevet említsünk a sok közül.

A Fonyódi Kolbászfesztiválnak már több mint egy évtizede utánozhatatlan hangulata van, melyhez hozzátartoznak a kolbásztöltésben egymással versenyző csapatok lenyűgöző gasztroalkotásai.

A disznótoros finomságokon kívül a legjobb magyar kézművesek portékáit is megkóstolhatjuk, illetve megvásárolhatjuk: sajtkülönlegességek, savanyúságok, mézek és chili termékek, szarvasgomba készítmények, kürtöskalács, valamint kerámiák, szőttesek, faműves népijátékok, ásványos ékszerek, szappanok, illóolajok – hogy csak néhányat említsünk – kaphatók a fesztivál ideje alatt.

Idén is az italok jó minőségű, megjelenésében is mutatós, fiatalos, formabontó poharat kapnak, így legalább 60-70 %-kal csökken a hulladék mennyisége.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!