Zamárdiban lesz a Red Bull Air Race információink szerint

A nemzetközi légi versenyt egy, a szárazföldön zajló megmérettetés előzi meg: több balatoni település is küzd a Red Bull Air Race futamának megrendezéséért.

Ahogy arról már beszámoltunk Budapest nem engedélyezte a verseny megszervezését, így más helyszínt kell találni a júliusi, magyarországi futamhoz.

Keszthely elsők között jelentkezett, mint lehetséges helyszín, s Hévíz ehhez támogatást is nyújtott.

A városban 2019. február 19-én terepszemlét is tartottak a Red Bull Air Race szervezői.

Ezügyben kerestük meg Csákovics Gyulát, Zamárdi polgármesterét.

– Mikor derül ki, hogy Zamárdi lesz-e a kiválasztott település?

– Azt a tájékoztatást kaptam a magyarországi verseny szervezőitől, illetve a Red Bull részéről, hogy a jövő héten mindenképp döntést hoznak. Számukra is fontos, hogy minél előbb meglegyen Budapest után az alternatív helyszín, hiszen az előkészítéshez számtalan egyeztetés szükséges.

– Mit vizsgáltak a terepszemle során a városban?

– Elsődlegesen azt, hogy a partszakaszunk alkalmas-e a verseny lebonyolítására. Ennek teljes mértékben megfelel Zamárdi a több mint 3 kilométeres szabadstrandi partszakaszával. Fontos szempont az is, hogy Budapestről a jövendő helyszín mennyire megközelíthető. Ez is pozitívum városunk megítélésében az autópálya megléte, illetve a Zamárdi-Budapest viszonylagos közelsége miatt. Vizsgálták még a szálláskapacitást Zamárdi, illetve a környező települések tekintetében, amely ismételten pozitív benyomást tett a szervezőkre. Szempont az is, hogy honnan tudnak felszállni a gépek majd, a tárgyalás során szóba került a Siófok-Kiliti, illetve a szenkirályszabadjai reptér.

– A Balaton Sound utáni hétvégére, 2019. július 13-14-re esne a verseny.

– Bármelyik parti település is kapja meg a rendezés jogát, ez a Balatonnak egy hatalmas reklám. Valóban, elég nyüzsgő július elé nézünk, ha Zamárdit választják a szervezők, hiszen egy nagy rendezvényt követne a Red Bull Air Race futama. De épp a Balaton Sound az egyik bizonyíték arra, hogy jelentős tapasztalatokkal rendelkezünk nagy tömegeket megmozgató rendezvények lebonyolítása terén.

– Szükséges-e infrastruktúra fejlesztés, amennyiben Zamárdi nyer?

– Alapjaiban véve minden háttérrel rendelkezik a város. De természetesen megállapodásban kell majd rögzíteni azokat a feltételeket, amelyek mentén megnyugtató és biztonságos módon megrendezhető a verseny. A település képviselő-testülete nyitott a versennyel kapcsolatban, egységesen mellette állnak.

Meg nem erősített információnk szerint az idei versenynek Zamárdi ad majd otthont, hivatalos bejelentés jövő héten várható.

Summary
Zamárdiban lesz a Red Bull Air Race információink szerint
Article Name
Zamárdiban lesz a Red Bull Air Race információink szerint
Description
Red Bull Air Race 2019 Zamárdi; Meg nem erősített információnk szerint Zamárdi a befutó a Red Bull Air Race nyári futamára aspiráló balatoni települések között.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!