Hivatalos: Zamárdiban lesz a Red Bull Air Race július 13-14-én

Már beszámoltunk arról, hogy Zamárdi lehet a befutó a Red Bull Air Race magyarországi futamának otthont adó balatoni városok között.

Eredetileg 2019-ben is Budapest lett volna a helyszín, de február elején a Főpolgármesteri Hivatal bejelentette, hogy a főváros nem ad engedélyt a viadalra. Keszthely elsők között jelentkezett, mint lehetséges helyszín, s Hévíz ehhez támogatást is nyújtott.

Fonyód és Zamárdi is aspirált a verseny szervezésére. Zamárdiban 2019. február 19-én terepszemlét is tartottak a Red Bull Air Race szervezői, melyről a település polgármestere a CsodalatosBalaton.hu portálnak nyilatkozott is.

2019. március 1-én közleményt adtak ki a szervezők, hogy az idei magyar verseny helyszíne eldőlt, s a 13. magyarországi futamot Zamárdiban rendezik meg.

A Red Bull Air Race világszínvonalú nemzetközi esemény, így nagy örömmel biztosítunk helyszínt a 2019-es magyar futamnak. A gyorsaságot és precíz repülési technikát ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos programokat kínálunk a család összes tagjának” – közölte Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a döntést követően.

Csákovics Gyula azt is elmondta, hogy Zamárdi közel másfél évtizedes tapasztalattal bír a nagyszabású rendezvények koordinálása terén, és a város adottságai tökéletesen alkalmasak a Red Bull Air Race megrendezésére.

– A környezet és a gyönyörű látkép méltó lesz a verseny színvonalához, amely óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak – tette hozzá a polgármester.

– Nagyon várjuk, hogy újabb fejezetet nyissunk a Red Bull Air Race és Magyarország páratlan történetében – emelte ki Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője, aki kijelentette, hogy pilótáik alig várják, hogy Zamárdiban, ezen a gyönyörű helyszínen repülhessenek, amelynek szerepe a vitorlás és egyéb vízi sportok terén is meghatározó.

A pénteki közleményben a szervezők jelezték, hogy a budapesti helyszínre vásárolt, kiemelt helyekre szóló jegyek teljes összegben visszaválthatók az eredeti értékesítési helyeken. A balatoni futamra pedig a közeljövőben hozzák nyilvánosságra a jegyvásárlási lehetőségeket, ugyanakkor a rendezvény továbbra is ingyenesen látogatható.

Summary
Hivatalos: Zamárdiban lesz a Red Bull Air Race július 13-14-én
Article Name
Hivatalos: Zamárdiban lesz a Red Bull Air Race július 13-14-én
Description
Hivatalos bejelentették, hogy a Red Bull Air Race magyarországi futamát 2019. július 13-14-én a Balaton-parti településen, Zamárdiban rendezik meg.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!