Veterán autó szépségverseny a Festetics-kastély parkjában szeptember 4-én

BMW, Ford T, Jaguár, nagy múltú márkák, gyönyörű formák találkoznak és versengenek meg egymással szeptember első vasárnapján Keszthelyen.

2022. szeptember 4-én első alkalommal kerül megrendezésre a Festetics Concours d’Elegance – Veterán autó szépségverseny és veteránjármű találkozó a Helikon Kastélymúzeum területén.

A regisztrált kiállítók a hazai gyűjtők legszebb darabjait hozzák el ez alkalomból Keszthelyre.

A teljesség igénye nélkül említésre méltó az az 1930-as évekből származó BMW versenyautó, mellyel egykoron Festetics Ernő versenyzett. A legidősebb autó pedig egy 1914-ből származó Ford T autó lesz, melynek magyar vonatkozása is van, hiszen Galamb József egykori tervei alapján építették Amerikában. Ez volt az első szalagsoron épített autó a világon. Figyelemre méltó továbbá a Jaguár kollekció is, mely az ötvenes-, hatvanas-, és hetvenes években az angol arisztokrácia kedvencei voltak.

A motorkerékpárok sem hiányozhatnak a rendezvényről, hiszen a II. világháború előtti világ gyönyörű darabjai, gyűjtők féltve őrzött kincsei. A híres német BMW, Zündapp és NSU gyár nagy teljesítményű motorjait is megcsodálhatják majd a látogatók. A kiállításon látható lesz egy 1926-ból származó Harley Davidson is.

  • 10.00 Veterán autók szépségversenye
  • 11.00-12.00 Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje
  • 14.00 A járművek bemutatása, zsűrizés
  • 15.30 Eredményhirdetés, díjak átadása

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!