Több mint 2000 ember evezte át a Balatont Fonyód és Badacsony között

Sztárparádé és rekordlétszám: több mint kétezren evezték át a Balatont szombaton a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Balaton-átevezés elnevezésű rendezvényén.

Az MKKSZ beszámolója szerint a Fonyódról indult, mintegy 10 kilométeres távot surfkajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval is megtették a vállalkozó kedvűek. A tömegsportrendezvényen bárki elindulhatott, és együtt evezhetett több olimpiai és világbajnokkal, köztük Szabó Gabriellával, Dombi Rudolffal, Hegedüs Róberttel és Boros Gergellyel.

A szervezők sok újítással készültek, hogy minél gördülékenyebben menjen a nevezés és a vízreszállás. Berényi Péter, az esemény főszervezője kiemelte, hogy a tavalyinál jóval többen indultak el, ezért is kellett mindent tűpontosan megszervezni. „Már az előnevezésben látszott, hogy nagy az érdeklődés, és ezt a részvételi számot igazolták. Közel 900 hajó, több mint 2000 fő vett részt az átevezésen, ez közel 30 százalékos növekedés a tavalyihoz képest. A legtöbben már a reggeli rajtnál ott voltak, 10 órára megtelt a víz, 11-re az evezők nagy része már vízen volt. Nagyon örülök neki, hogy ilyen kiválóan sikerült a második Balaton-átevezés, jövőre is várunk mindenkit Fonyódra!”

Balaton-átevezés 2019, fotó © CsodalatosBalaton.hu

Bár indulni 13 óráig lehetett, a nagy hőséget elkerülendő nagyon sokan választották a reggel kilenc órai rajtot.

Hatalmas tömeg sorakozott fel a startnál szombaton Fonyódon. Nem csoda, hiszen rendkívül nagy meleget jósoltak, a nyílt vízen pedig árnyék hiányában okosabb volt reggel rajthoz állni. Szélcsend is volt, így a hullámok sem nehezítették a résztvevők dolgát, minden körülmény adott volt.

Szimbolikus volt a Schmidt Gábor, Csampa Zsolt páros indulása is. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség is világbajnokságot rendez az idén hazánkban, a két szervező bizottság szorosan együttműködik, a két szervezet elnöke tehát eddig képletesen, most pedig már ténylegesen is egy hajóban evezett.

„Óriási élmény volt nekem is, mint ahogy annak a több mint kétezer embernek is, aki teljesítette a távot – kezdte a célbaérés után Schmidt Gábor. – Nagy öröm számomra látni, hogy özönlenek át az emberek Badacsonyba kajakokkal, kenukkal, sok evezős és SUP-os is volt. Egy nagy ünnep ez a nap nekünk. Csampa Zsolttal nagyon jó volt együtt evezni, remekül adta az ütemet, a vízen is ugyanolyan szinkronban voltunk, mint amilyen szinkronban van a két világbajnokság szervező bizottsága. Innen is biztatok mindenkit, hogy látogasson ki az idén a vívó- és a kajak-kenu vébére is!”

Volt aki utasként teljesítette a távot 🙂 fotó © CsodalatosBalaton.hu

Célvonalon haladnak át a versenyzők, fotó © CsodalatosBalaton.hu

Fonyód, fotó © CsodalatosBalaton.hu

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!