Szeptember 23-án kezdődik a Romantikus Reformkor Fesztivál Balatonfüreden

Egy történelmi kaland részesei lehetnek mindazok, akik részt vesznek 2022. szeptember 23-25. között Balatonfüreden a Reformkori Fesztiválon.

A három nap a reformkor körül forog: a zenei és az irodalmi műsorok, az 1800-as évek hangulatát felelevenítő népművészeti és iparművészeti vásárok csakúgy, mint az eredeti receptek szerint elkészített reformkori étkek is.

A fesztivál leglátványosabb programja a szombaton 11 órakor kezdődő felvonulás: a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának menete a felső városrészből egészen a Balaton partig sétál, ahol az érdeklődők ismét fotózkodhatnak majd a reformkori ruhába öltözött felvonulókkal.

A korhű viseletbe öltözött hagyományőrzők társaságában pedig sétát tehetünk Balatonfüred nagy múltú épületei között, ahol a századforduló időszakában neves társadalmi események zajlottak, illetve hazánk nagy költői, írói is megfordultak.

A programsorozat népi és iparművészeti vásárral kezdődik a Tagore sétányon, amely a fesztivál ideje alatt minden nap várja az érdeklődőket. Lesz vándorfényképész, handpan zenész, tenisz bemutató korhű ruhákban, vásári komédia, viselettörténeti és ruhaszalon bemutató, színpadra lép a Magyar Állami Népi Együttes és a Hot Jazz Band, kosztümös városnéző séták is indulnak, s természetesen a gyermekekre is izgalmas programok várnak.

További részletek alább olvashatók

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!