Romantikus Reformkor Fesztivált rendeznek szeptember 25-27. között Balatonfüreden

A múltbéli hagyományok kulturális fesztiválját idén már tizenötödik alkalommal rendezik meg.

Bár a pandémia miatt kicsit átalakított, de így is parádés programkínálattal tartják meg idén is a Romantikus Reformkor háromnapos fesztivált Balatonfüred több helyszínen.

Igazi történelmi kalandban lehet részünk, ahol minden a reformkorról szól: a zenei és az irodalmi műsorok, az 1800-as évek hangulatát felelevenítő népművészeti és iparművészeti vásárok csakúgy, mint az eredeti receptek szerint elkészített reformkori étkek is.

A korhű viseletbe öltözött hagyományőrzők társaságában pedig sétát tehetünk Balatonfüred nagy múltú épületei között, ahol a századforduló időszakában neves társadalmi események zajlottak, illetve hazánk nagy költői, írói is megfordultak.

A programsorozat 2020. szeptember 25-én népi és iparművészeti vásárral kezdődik a Tagore sétányon, ahol másnap délelőtt megnyílik a Vándorjátszóház, kora délutántól a Kossuth Tivadar Művésztelep festőtáborának művei is láthatóak.

A Vaszary Kertben mind a három nap kosztümös sétát rendeznek, a Kisfaludy Színpad pedig különböző koncerteknek és előadásoknak ad otthont. Szombaton 13 órakor indul a hintós felvonulás a Reformkori Hagyományőrzők Társaságával, melyet Sasvári Sándor színművész és lánya, Sasvári Léna vezet.

A programokról részletesen az alábbi cikkre kattintva tájékozódhatsz:

A Romantikus Reformkor fesztivál programjai miatt szeptember 26-án, szombaton forgalomkorlátozás lesz a város több pontján.

  • 12 óra 15 perctől a menet áthaladásának idejére teljes útlezárás lesz a Szent István tér és a Vitorlás tér (Kisfaludy színpad) közötti útszakaszon, valamint a 71-es számú főútvonal és a Jókai Mór utca kereszteződésében,
  • a fenti időszakban szintén teljes útlezárásra kell számítani a Kisfaludy utcában, és a Blaha Lujza utcában a Horváth-ház és a Csokonai utca közötti szakaszon.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!