Átadták a Pro Cultura Keszthely-díjat

2019. január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából ismét átadták Keszthelyen a Pro Cultura Keszthely kitüntető címet, melyet idén a Helikon Versmondó Kör kapta.

A Helikon Versmondó Kör több mint harminc éve alakult. Alapítója, Bakonyi Gáborné nyugdíjba vonulása után Törzsök Lajos Endrénére, Kati nénire bízta a vezetést, aki haláláig a magyar kultúra iránti alázattal, szívvel-lélekkel látta el ezt a feladatot.

A kör hosszú évek óta gazdagítja és színesíti Keszthely és a környék kulturális és egyéb programjait, s mindezt belső indíttatásból, anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottsága elnök köszöntötte a kitüntetetteket és az egybegyűlteket ezen a jeles napon. Beszédében kiemelte, hogy a kultúra a mindennapunk része, s mindannyiunkon múlik annak fejlődése.

A Pro Cultura Keszthely-díjat a versmondó kör jelenlegi vezetője Kulcsárné Fullár Melinda vette át Nagy Bálinttól, Keszthely alpolgármesterétől.

Köszönöm, hogy a képviselő-testület érdemesnek tartotta a versmondó kört ebben az évben arra, hogy ezt a díjat elnyerje – mondta Kulcsárné Fullár Melinda.

Úgy gondolom, hogy egy kitüntetés nem csak a díjazottak örömére szolgál, hanem további feladatot is jelent számunkra. Büszke vagyok arra, hogy a kör tagja lehetek, de fájdalommal tölt el, hogy a díjat nekem kell átvennem, mert Kati néni már nem lehet közöttünk és nem osztozhat örömünkben. Biztos vagyok abban, hogy folytatni fogjuk az általa megkezdett és vezetett  tevékenységünket és boldogan fogunk eleget tenni a jövőben is a felkéréseknek – tette hozzá sírástól elcsukló hangon a Helikon Versmondó Kör jelenlegi vezetője.

Facebook-Banner-Reklam-CsodalatosBalaton

Summary
Átadták a Pro Cultura Keszthely-díjat
Article Name
Átadták a Pro Cultura Keszthely-díjat
Description
Pro Cultura-díj Keszthely 2019 – Tizenhat évvel ezelőtt határozta el Keszthely önkormányzata, hogy kitünteti a kultúrában jeleskedő polgárát, intézményét, vagy közösséget.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!