Megújul Balatonfüred ikonikus épülete, a Kerektemplom

Az épület felújítása a Balatonfüred reformkori városrészének integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése című program keretében valósul meg.

A gyönyörűen felújított Huray-villák után további fejlesztések valósulhatnak meg Balatonfüred reformkori városrészében.

A program keretében kisebb felújítások történnek a Vaszary Galériában, a Jókai Mór Emlékházban és a Kerektemplomban. Ehhez a projekthez kapcsolódik még a Sellő szobor felállítása is a Vaszary Galéria kertjében.

A Kerektemplom tekintetében lehetőség mutatkozik a szigetelési problémák kezelésére is, viszont többletforrást a Tihanyi Bencés Apátság nem tud igényelni, ezért azt átvette Balatonfüred Város Önkormányzata és elkészítette az ezzel kapcsolatos terveket. Ez a program csúszását is jelenti, hiszen új közbeszerzési eljárást kell kiírni a Kerektemplom felújítására szigeteléssel együtt, a Vaszary Galériát és a Jókai Mór Emlékházat érintő kisebb felújításokra és a Sellő szoborra is.

A fenti munkák a balatonfüredi önkormányzat beruházásában várhatóan ez év októberében fognak elkezdődni és a tervek szerint néhány hónap alatt be is fejeződnek. Elsőként a Sellő szobrot állítják majd fel a Vaszary-kertben.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!