Meghosszabbított, adventi nyitvatartás a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

A park, a karácsonyváró időszakban, reggel 7 és este 7 között fogadja a látogatókat.

A keszthelyi kastélypark a történelem során számos átalakítást élt meg, a legjelentősebb az angol Henry Ernest Milner nevéhez fűződik. A grófi család megbízásából Milner 1885-ben a viktoriánus angol kertművészet legkiemelkedőbb példáihoz méltó kertet alkotott Keszthelyen, és olyannyira meghatározó munkát végzett, hogy azt ma is tanítják az egyetemeken. Nevezetes tankönyvének (Landscape Gardening) példatárában első a keszthelyi kastély kertje.

A 22 tiszafán mintegy 2000 led világít.

fotó © Festetics-kastély

A park 1945 után súlyos károkat szenvedett: területét felosztották, majd 1986-ban közúttal kettészelték. Ugyan 1986-ra elkészült a park felújítása, de az akkori jó szándékú beavatkozások nem a történeti hitelesség jegyében történtek, így azok további károkat okoztak.

2015-ban egy nagyarányú park rekonstrukció fejeződött be: a kastélyparkot az eredeti, Milneri tervek felhasználásával alakították újjá.

Újabb pályázatokat is elnyert a keszthelyi Festetics-kastély, így a beruházások, melyek között szerepel a történelmi kert további fejlesztése is, folytatódnak.

ÉLŐ webkameránkon a kastély bármikor látható:

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!